Oszvald Marika: Kislánykoromban Galambos Erzsi nálunk bulizott





A november 16-án elhunyt színésznő maga volt az úrinő, akiről csak kevesen tudták elképzelni és még kevesebben tudták róla, hogy annak idején nem csak a színpad, de a „pacalevő partik” királynője is volt.



Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2023.12.05.
Galambos Erzsi emlékek születésnap Oszvald Marika barátság

Galambos Erzsit három nappal a 92. születésnapja előtt kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Kedden, a jeles napon a Metropol arra jutott, utánajár, hogy annak idején hogyan teltek a már életében legendává vált színészóriás születésnapjai. Logikusnak tűnt, hogy egy pályatársát kérdezzük erről, így került szóba Oszvald Marika, aki 1972-től 1983-ig tartozott egy társulathoz Galambos Erzsivel. Arra gondoltunk, hogy az operettszubrett emlékeiből kérdésünkre előtörnek majd a féktelen társulati bulik emlékei, de ennél végül sokkal érdekesebb történet kerekedett a beszélgetésből.

Oszvald Marika
Oszvald Marika már egészen kislányként megismerte Galambos Erzsit Fotó: Szabolcs László

Jó kis bulik voltak...”

„Nem igazán emlékszem hatalmas közös bulikra abból a tizenegy évből, amíg egyszerre voltunk társulati tagok a Operettszínházban, de hát nem is voltunk egy generáció. Ugyanakkor jól emlékszem azokra az évekre, amikor én még kislány voltam és Galambos Erzsi gyakori vendég volt nálunk, hiszen a lakásunk nagyon közel volt, illetve van a színházhoz, ahol édesapámmal és édesanyámmal is sokat játszott együtt.” 

Előadás után rendszerint mindenki, vagy legalábbis sokan kötöttek ki nálunk és hatalmas pacal- és körömpörköltevő partikat tartottak.

„Ezek tényleg nagyon jó kis bulik voltak, én pedig tátott szájjal figyeltem Erzsit, aki szinte megbabonázott engem a személyiségével. Ő volt számomra az egyetemes színésznő, akit maximalizmusáért és szakmai alázatáért csak csodálni lehetett” – kezdte lapunknak a Kossuth-és Jászai Mari-díjas színésznő, aki 16 éves korában tegeződött össze bálványával, akivel végül nagyon jó barátságot kötöttek.

Galabos Erzsi 03
Galambos Erzsi egy modern nő volt Fotó: Kállai Márton

„Mit mondtál?!”

„Számomra a világ legtermészetesebb dolga volt számomra, hogy 1972-től igazi színészóriások vettek körül az Operettben, hiszen a szüleim révén eleve ők voltak a közegem. Én akkor húszéves voltam és már négy éve tegezhettem Galambos Erzsit. Persze nem is tehettem volna másképp, hiszen erre ő maga utasított egy kétszavas, de igen határozott kérdéssel. Annyi történt, hogy éppen a szüleimmel voltam a színházban, amikor valahol az öltözők környékén szembejött velem Erzsi. Én jól nevelt kamaszként egy jó hangos kezeit csókolom felkiáltással köszöntöttem, mire ő kikerekedett szemmel rám meredt és csak ennyit kérdezett: mit mondtál? Nos, attól a pillanattól fogva tegeződtünk” – idézte fel emlékeit Oszvald Marika

„Galambos Erzsi egyszerűen jó fej volt. Egy nagyon közvetlen ember, aki telis-tele volt segítőkészséggel. Mindemellett egy a szó legnemesebb értelmében vett modern nő volt, aki még életében ikonná vált és megkapta a neki járó helyet és tiszteletet a szakmától és a közönségtől is” – tette hozzá a színésznő.





 





Ezeket olvastad már?
„Melltartó nélkül is még jó” – Nemazalány szexi fotója mindent visz

„Melltartó nélkül is még jó” – Nemazalány szexi fotója mindent visz

Mikó Viki csodát tett az ukrán háború traumatizált csöppségével

Mikó Viki csodát tett az ukrán háború traumatizált csöppségével

"Kikérem magamnak" – kifakadt a Házasság első látásra Bogija, tisztázta, mi van közte és volt férje között

"Kikérem magamnak" – kifakadt a Házasság első látásra Bogija, tisztázta, mi van közte és volt férje között

Gömöri András Máté vodkával hidratál verseny után

Gömöri András Máté vodkával hidratál verseny után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás