Több százezres a kár: Vihar pusztított Oszvald Marika házában





Oszvald Marika otthonában augusztus elején okozott nála óriási kárt a vihar. Lassan eltelt másfél hónap, a biztosítás ügyintézése még folyamatban van, azonban az már biztos, több százezer forintra tehető a kár.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.09.09.
Oszvald Marika veszteség anyagi kár viharkár

Az augusztus eleji országos vihar Oszvald Marika gödöllői otthonát sem kímélte. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő rengeteg időt, pénzt és nem utolsósorban még több energiát fektetett a paradicsomi idillre emlékeztető nyári rezidenciájába, ahol az a bizonyos péntek esti szél és az eső majdnem mindent tönkretett. Munkája épp elszólította otthonról, éppen Sopronban készült előadására kollégáival, amikor lecsapott a vihar. A művésznőt a szomszédja hívta fel, hogy nagy a baj, de csak vasárnap hajnalban szembesült a károkkal, amikor hazaért. Szinte pihenés nélkül, segítséggel azonnal nekifogott menteni a menthetőt, de csak folyamatában derült tény, milyen károkat szenvedett otthona.

Oszvald Marika
A művésznőnek még várnia kell a biztosító kártérítésére Fotó: Balogh Ákos

Szerencsére volt biztosítása

A több mint két napos áramszünet miatt a fagyasztója is leolvadt, a tartalma teljes egészében kárba ment, mivel nem volt otthon, esélye nem volt arra, hogy a rengeteg árut megmentse. A ház egy része beázott, több fája és a kerítés egy része is megrongálódott, arról nem beszélve, hogy a szél által mindent elterített a falevél és a kisebb ágak. A Metropol érdeklődésére elárulta, hogy halad a helyreállítással, és kiderült, a kár bizony több százezer forintra tehető.

"Nem sok minden történt, mert nehezemre esnek az ilyen típusú ügyintézések, de a lányom segített nekem. Első lépésben kellett kérni egy igazolást az áramszolgáltatótól, amivel bizonyíthatom a biztosító felé, hogy ötven órán keresztül nem volt áramom."

Tele volt fagyasztóm hússal, zöldségekkel, és mivel az is kiolvadt, le kellett egyesével fényképeznem, és mindegyiknek külön-külön az árát is meg kell jelölnöm, mennyibe került.

"A beázásokat már megnézte egy szakember, de hogy az árajánlatban szereplő összeg elegendő lesz-e a helyrehozatalára, kevésbé hiszem. Talán jövő héten jönnek megcsinálni a tatarozást és az állagmegóvást" – árulta el lapunknak a művésznő. "Egyelőre nem tudom, hogy a biztosító összességében mekkora összegű kárt fog kiszámolni, de az biztos, hogy több százezer forintos veszteség ért. Abban azért még mindig reménykedem, hogy ki fog jönni minden abból a pénzből, amit megítélnek és nem kell még jelentős mértékben kipótolnom, hogy mindent rendezni tudjak" – fűzte hozzá.

Oszvald Marika
Nem panaszkodik, úgy gondolja, lehetne sokkal rosszabb a helyzet  Fotó: Szabolcs László

„Most már nem olyan vészes a helyzet”

A művésznőnek a nyári hónapok is főleg munkával telnek, így csak szabadidejében tud foglalatoskodni az udvar helyreállításával, de nem panaszkodik, mert tisztában van vele, mások sokkal rosszabbul jártak.

"A sérült fákat sikerült már kivágatnom, egyelőre száradnak. Ha majd visszavonják a tűzgyújtási tilalmat, el fogom tüzelni. Van kint egy sparheltem, majd a befőzésekhez vagy a szalonnasütések alkalmával egy részét föl tudom használni, a maradék farönköket pedig talán odaadom valakinek, aki el tudja égetni a téli fűtéssel."

Most már nem olyan vészes a helyzet, és annak különösen örülök, hogy a veteményesemmel nem történt semmi baj. Csodálatos a paradicsomom, a paprikám és minden más, amit megtermesztettem. 

"Ezzel én boldog vagyok" – mesélte érdeklődésünkre Oszvald Marika.





 





Ezeket olvastad már?
Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

Teljesen tűzbe jött Csonka Bandi: sosem ölelte még két ilyen szexistennő

Teljesen tűzbe jött Csonka Bandi: sosem ölelte még két ilyen szexistennő

Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás