RETRO RÁDIÓ
Vélemény

Üvegcipős angyalok, avagy miért maradok Grincs?







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.05.
filmkritika Dolly Parton

Novembertől különös érzés kerít hatalmába egy-egy boltban vagy bevásárlóközpontban. Kicsit olyan, mintha izgulnék, talán reflux vagy csak szimplán rosszat ettem. Aztán egyszer csak meglátom a mikulásokat, a díszeket és felcsendül Mariah Carey örökzöldje… és savlekötő helyett egyszerűen kimenekülök az épületből. Nem hiába hív anyám „kicsi Grincsnek”, ugyanis ez az állapot december 26-a 23:59-ig tart nálam, vagyis a kötelező készülődés, indokolatlan zablások és a „must have” családi körök végéig. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy egy totál antiszociális ember írja ezeket a sorokat, gyorsan leszögezem, hogy egyrészt jófej vagyok (és szerény), másrészt nem a szeretet kifejezésével, hanem a „muszáj” szóval van gondom. Baromira örülnöm kell december 24-én, még akkor is, ha szar napom van, mert az utolsó rohanásban ugyanazt a nyolc karácsonyi dalt kell mindenhol meghallgatnom és néha úgy vagyok vele, hogy George Michael után szabadon a szívemet adnám a múlt karácsonyért, ha az az utolsó lett volna.

Nah, idén arra jutottam, hogy kiűzöm magamból a zöld pocakos karácsonytolvaj énemet és igyekszem átadni magam az ünnep szellemének. Erre a legjobb megoldás bekapcsolni a Netflixet és karácsonyi filmeket nézni. Mindig szerettem belecsapni a lecsóba, úgyhogy fogtam magam és az „ünnepi körökben” népszerűnek tartott Dolly Parton: Karácsony a kisváros terén című teljesen giccses zenés filmet választottam. Azt rögtön tudtam, hogy nem én vagyok a célközönség. Majd eltelt kilencvennyolc csillogó, cukormázzal és hatalmas tanulságokkal teli perc és a végén írtam egy rövid jegyzet arról, hogy miért jó ez a film:

Ez a film azért jó, mert...

– A vetítése után a koronavírus is elmenekül a Földről és végre elmehetek egy rendes buliba.

– Politikai konfliktusokat oldana meg.

– Fizikai erőszak nélkül lehetne kínozni, vallatni embereket. (Itt merült fel bennem, hogy Dolly tuti a titkosszolgálatnak dolgozik.)

– Az olyan grincsek, mint én még jobban fogják utálni a karácsonyt.

– Nem Mariah Carey All I want for Christmas is you-ja lesz a világ leggázabb karácsonyi dala, hanem a Christmas is a time for sharing.

– Dolly Parton szerint egy angyal úgy néz ki, mint egy üvegcipős agyonplasztikázott sztripper, három kiló póthajjal. Elnézve őt, ha ilyenek az angyalok, lehet, megéri rossznak maradni...

– Ugyanazt a számot tizenkétszer végighallgathatjuk... Christmas is a time for sharing.

– Berger még él a Hairből, de jobb lett volna, ha nyugdíjas marad.

– Christine Baranski jó színésznő, de némi pénzért a lelkét is eladja az ördö… vagyis Dollynak.

– Két teljesen fehér embernek lehet latino gyereke. (Biológiai úton.)

– Van esélye a Zoltán Erika Tánciskola első rostáján kiesetteknek arra, hogy musicalben szerepeljenek és indokolatlanul ugráljanak minden jelenetben.

– Az amerikai neurológusok egy súlyos autóbaleset után (mondanám hogy spoiler, de nem) három óra alatt úgy összeraknak, hogy Dolly-val énekelsz.

– SPOILER - Totál elnézhető, ha apád lenyúlja a gyerekedet és örökbe adja, mert egy bulin összekavartál egy sráccal és teherbe estél. Így is ő a világ legjobb apukája, sőt hithű katolikus.

Jah, hogy a sztoriról nem írtam semmit… hát a Karácsonyi ének menopauzás verziója, logikai bukfencek tömkelegével.

Ezúton köszönöm Dolly Partonnak, hogy továbbra is megtartotta hitemet abban, hogy „kicsi Grincs” maradjak a jövőben is!





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás