RETRO RÁDIÓ
Vélemény

Jogosan bűnhődik a magyar válogatott játékosa







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.01.
Módosítva: 2022.11.10.
szabad kevin eltiltás jégkorong

Rémisztő jelenet borzolta a kedélyeket a január 28-i Újpest-Ferencváros jégkorong-meccsen. A hazaiak játékosa, Szabad Kevin a palánk közelében Berger Ákos játékvezetővel ütközött, és azonnal látszott, hogy a bíró súlyosan megsérült. Később kiderült, súlyos agyrázkódást szenvedett.

A jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága másnap 14 mérkőzésre eltiltotta Szabad Kevint. Úgy vélték, a hokis a játékvezető pozícióját figyelmen kívül hagyva korcsolyázott, és nem tett kísérletet az ütközés elkerülésére. Mozgásán nem változtatott, nem kísérelt meg fékezni vagy irányt váltani. A közelgő ütközéskor vállával a játékvezető irányába mozdult, vele szándékosan ütközött.

Az újpestiek ezzel nem értenek egyet, arra kérték a szövetség elnökségét, hogy vizsgálja felül az eltiltást, mert álláspontjuk szerint a rémisztő ütközés „hokibalesetnek” minősül, és szó sincs szándékosságról.

Szerintem ezt nehéz „hokibalesetnek” minősíteni, mert Szabad Kevin valóban elkerülhette volna az ütközést, a vállával tényleg a bíró irányába mozdult, és ami a leginkább árulkodó, mintha nem értette volna, miért állt meg a játék. A bírói sípszó után a karjait kérdő módon széttárta, testbeszéde arról árulkodott, szerinte semmi sem történt, részéről semmi sem indokolta a bírói sípszót.

Márpedig pontosan tudta, mi történt, éreznie kellett, hogy keményen eltalálta a játékvezetőt. Rutinos hokis, nem ma kezdte. Ha az ütközés véletlen, akkor az eset után aligha a koronggal, az akcióval foglalkozik. Rögvest jelezte volna, baj van, véletlenül sérülést okozott, álljunk le, jöjjenek be a dokik, mert pontosan tudta, hol találta el Bergert. Helyette a ferencvárosi hokisok jelezték, hogy baj van, ők hívták be az orvosokat, mert ekkor már tisztán látszott, Berger válságos állapotban fekszik a jégen.

A magyar válogatott Szabad Kevin aligha akart sérülést okozni. De annak ellenére ütközött a bíróval, hogy pontosan tudta, szigorúan tilos bármilyen kontakt velük. Ha csak lehet, ki kell kerülni őket. Ebben az esetben könnyedén megtehette volna, ezért jogosnak tartom a 14 meccses eltiltást.









Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás