Détár Enikő: Az elmúlás gyorsvonatát próbálom lefékezni





Napjainkban örökzöld téma az önelfogadás kérdése a sztárok esetében is, hiszen nekik nap mint nap topon kell lenniük, mindig a legjobb formájukat kell hozni. De vajon vannak-e belső vívódásaik a külsejükkel kapcsolatban? Ha igen, hogyan tudják ezt kezelni?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.14.
sztárok külsőségek elfogadás érték

Détár Enikő

„Az elmúlás gyorsvonatát próbálom lefékezni” Elfogadás? Miképpen lehetséges ez? Nos, figyelni kell magunkra, a vágyainkra, az igényeinkre, szeretni magunkat úgy, ahogy vagyunk. Talán könnyű feladatnak tűnik, mégsem olyan egyszerű úgy látnunk magunkat, hogy ne a hibáinkat nagyítsuk fel. Pedig a boldogságunkhoz, a kiegyensúlyozottságunkhoz fontos, hogy szeressük azt, akik vagyunk. De vajon miként működik az elfogadás egy színésznőnél, aki nap mint nap a rivaldafényben áll?

Hot Magazin címlap
Détár Enikő és Szabó Erika is elárulta, mi segít nekik az elfogadásban Fotó: Hot Magazin

Szerintem minden kisgyerek szereti magát, csak később kezdődnek a problémák

– állította a színésznő. 

„A frusztráltságom, mert volt, már az általános iskolában elkezdődött: éreztem, hogy egy-két gyerek nem kedvelt, és ez zavart. Később, ahogy nőttem, nem kövérnek, inkább csak húsosnak éreztem magam, de így visszatekintve nem is csodálkozom, hiszen vidéken a dinnyét kenyérrel ettük, a pörköltet pedig nokedlivel, szóval akkor is voltak gondjaim. Vidéki értelmiségi család voltunk; amikor a szüleim beírattak egy jobb iskolába Egerben, ott meg én voltam a falusi kisebbség. A tanulás ment, ám nem voltam ügyes, például a barátnőmmel tornaórán utolsóként futottunk be a célba. Nagy trauma volt édesapám halála, amikor a gyönyörű szolgálati lakásból anyuval és a húgommal az egri panelba kellett költöznünk. Talán akkor állt helyre kicsit az önbizalmam, amikor beköszöntött az életembe az első szerelem. Közben szavaló- és szépkiejtési versenyeket nyertem.”

Szabó Erika

„Húszévesen jobban zavartak a ráncaim!” A színésznő szerint a környezetünk hatással van arra, hogy mennyire vagyunk elégedettek önmagunkkal. Sokszor a belső harmónia kialakításában is segíthetnek a szeretteink. Nem hisz az állandóságban, szerinte folyamatosan változunk kívül és belül is. Erika minden szempontból egyensúlyra törekszik, de van, amiről nehezen tud lemondani.

Bennem is van hiúság jócskán! Most pont felszaladt rám pár kiló, ilyenkor igyekszem egy ideig visszafogni magam, ami azért nem könnyű, mert hedonista vagyok, kifejezetten nehezemre esik önmegtartóztatásba fogni

– mesélte nevetve. 

„Karácsonykor szóba sem jöhet a fogyókúra! Nagy kedvencem a halászlé, amit főleg ilyenkor eszem, és nagyon várom. Ami a sportot illeti, szeretem a zenére végzett csoportos női tornákat, és amióta megvan a kiskutyám, naponta másfél órákat sétálunk. Általa visszanyerem a hiányzó belső harmóniámat is. Ebben a pillanatban jól érzem magam a bőrömben, van egy szerető férjem, csodálatos család vesz körül, szeretem a munkámat, klasszak a kollégák, így önmagamat is könnyebb elfogadni.”

Lissák Laura

Van, amin szeretne változtatni. A show-biznisz világa tele van gyönyörű nőkkel, akik mindenáron tökéletesnek akarnak látszani, ennek érdekében sokan még a plasztikától sem riadnak vissza. Ez a fajta idealizált kép időnként még a szépséges táncosnőt is elbizonytalanítja önmagában. Bár Laura teljes mértékben kiáll az önelfogadás mellett, mégis van olyasmi, amivel ő sincs száz százalékban kibékülve saját magán.

Mindig is annak a híve voltam, hogy abból a testből próbáljuk kihozni a lehető legjobbat, amivel születtünk. Azonban van bennem egyfajta belső vívódás abból adódóan, hogy nagyon kicsi a cicim, ami természetes úton soha nem lesz nagyobb. Gyakran felmerül bennem a kérdés, hogy vajon külső hatások miatt vágyom-e nagyobb mellekre, mert ezt látom szépségideálként mindenhol, vagy azért, mert valóban nőiesebbnek tudnám érezni magam tőle. Amíg ezt nem sikerül letisztáznom magamban, addig biztosan nem változtatok meg semmit a testemen

– szögezte le.

Stana Alexandra

„A tánc esztétikai elvárásokkal jár”. Hihetetlennek tűnik, de az álomalakért Szandinak is meg kellett küzdenie, sőt gyerekkorától kezdve számtalanszor érték bántások, amiket helyre kellett tennie magában. A táncosnő szerencsés alkat, jó géneket örökölt. Gyerekkora óta táncol, sokat dolgozott a tökéletes idomokért. Az ide vezető út pedig sokszor rögös volt, hisz a táncszakmában sem mindig kíméletesek a bírálók.

25 évnyi munka van az alakomban! Táncosként rengeteg kritikát kaptunk, sokszor munkákat is elbuktunk azért, mert éppen nem úgy néztünk ki, ahogy elvárták. Előfordult, hogy az volt a gond, hogy nem vagyok szőke, vagy nem vagyok eléggé vékony vagy magas. Gyermekkoromban nem voltam kifejezetten táncos alkat, erősebb a csontozatom. Amikor gyerekként kritizálják a külsődet, az mély sebeket hagy, beleég az emberbe

– mondta őszintén Szandi, akit mindig támogatott a szintén táncosmúlttal rendelkező édesanyja. 

„Édesanyám mellettem állt, próbált abba az irányba terelni, hogy reálisan lássam a helyzetet. Hisz a tánc elvárásokkal jár, tartani kell egy bizonyos súlyhatárt, amit ha túllépsz, a partner már nem tud felemelni, és a színpadon esztétikailag sem elfogadottak a pluszkilók. Ehhez a szakmához mindezt vállalni kell. Korábban sok divatdiétát kipróbáltam, de azok csak a jojóeffektust erősítették fel. Mára kitapasztaltam, mi a megfelelő számomra. Az vált be, ha mindent eszem, de mértékkel” – árulta el, és hozzátette, hogy ő az a típus, aki arányosan hízik mindenhová.

Az önbecsülésére balzsamként hat az is, hogy a kedvese odavan érte, és nap mint nap dicséri.

A hírességek vallomásairól a szerdán megjelenő Hot! magazinban olvashatsz bővebben!





 





Ezeket olvastad már?
Meghan döntött: elhagyja Harry herceget

Meghan döntött: elhagyja Harry herceget

36 év szerelem: Tom Hanks megható sorokkal köszöntötte feleségét a házassági évfordulójukon

36 év szerelem: Tom Hanks megható sorokkal köszöntötte feleségét a házassági évfordulójukon

Palvin Barbi elárulta a titkot: elképesztő dolgot tettek a testével

Palvin Barbi elárulta a titkot: elképesztő dolgot tettek a testével

"Öt éve vagyok józan" – Anne Hathaway vallomása élete legnehezebb időszakáról

"Öt éve vagyok józan" – Anne Hathaway vallomása élete legnehezebb időszakáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás