„Hosszú percekig csak sírtunk és zokogtunk” – agresszív daganattal küzd a 7 éves Brájen





Rendkívül agresszív daganat támadta meg a hétéves Brájen szervezetét. Újra kellett tanulnia járni és még kemoterápiák sora vár rá, de nem adják fel. Édesapja mindenben mellette áll.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.09.02.
rák agresszív daganat rhabdomyosarcoma kórházi kezelés

Pár hónap leforgása alatt teljesen megváltozott a Budapesten élő hétéves Brájen élete: rendkívül agresszív daganat kezdett növekedni a testében; másfél hét leforgása alatt 12 centiméteresre nőtt. Jelenleg is kórházi kezelés alatt ál, ahol édesapja, Pongó Jácint minden percét vele tölti.

Brájen küzd az életéért Fotó: Olvasói

„Hosszú percekig csak sírtunk és zokogtunk”

Február vége óta, szinte minden nap úgy jött haza az iskolából, hogy nagyon fáj a lába és fáradt. Természetesen azonnal feltűnt nekünk szülőknek a változás, mert tőle ez szokatlan, hiszen minden nap szeretett sokáig fent lenni. A kérdéseinkre, hogy mi és hol fáj, mindig ugyanazt felelte; a bal combjában belül a csont. Elmentünk a Heim Pál Kórház gyermekorvosi ügyeletre, ahol vizsgálatok sora következett, végül az orvosok rhabdomyosarcomát diagnosztizáltak nála

 – mesélte a Metropolnak Brájen édesapja. A rhabdomyosarcoma, vagy más néven RMS a rák egy rendkívül agresszív fajtája, ami a lágyékrészen alakult ki a kisfiúnál. 

Lesokkoltam. Azonnal ki kellett mennem a levegőre. Hosszú percekig csak sírtunk és zokogtunk a sógorommal, aki kint várt ránk. Életem legrosszabb napja volt és azután az első hónapban , minden nap az volt. Erőt vettem magamon és megígértem a fiamnak, hogy soha nem hagyom magára egyetlen percre sem. Végig csináljuk együtt, győzni fogunk és együtt fogunk kisétálni azon az ajtón ahol bejöttünk

 – mondta meghatódva. „Most hosszú kórházi kezelések előtt áll, amelyeket nagyon hősiesen visel. Jelenleg az 5. kemoterápián van túl.”

Brájen újratanult járni Fotó: Olvasói

„Közölték velünk az orvosok, hogy nincs tovább”

Jó úton haladunk, de keményen harcolt érte. A harmadik kemoterápia után közölték velünk az orvosok, hogy nincs tovább. A kemoterápia csak a tumor aktivitását vette vissza, de nem zsugorodott tőle, sugárterápiát pedig nem lehetett ekkora területen alkalmazni. A tumor ekkor már kis fejnyi nagyságú volt a pocakjában

– mondta az apuka, aki aláírta, hogy életmentő műtétet hajtsanak végre, kioperálják a tumort. Arra nem volt garancia, hogy a kisfiú túléli a beavatkozást.

„Legyőztük a halált”

Úgy gondoltam nem veszem el tőle az esélyt és nekivágtunk a műtétnek. Reggel fél kilenctől 18.27-ig volt a műtőben. Legyőztük a halált és a műtét sikeres volt, leszámítva az egyetlen komplikációt, hogy műtét közben trombózist kapott mindkét lába, ami miatt újra kellett tanulnia járni. De boldogok voltunk a fiammal, mert tudtuk, hogy megkaptuk az esélyt arra, hogy tovább harcoljunk. Körülbelül most 10 forint nagyságú maradt a tumor a hasában. Folytathatta a kemoterápiás kezelést és így már kaphatja majd a sugárkezelést is.

Brájen édesapjával Fotó: Olvasói

Az édesapa minden percét a kisfia mellett tölti

Brájen édesanyja nagyon rosszul viseli, a történeteket, szinte már belebetegedett. Édesapja pedig minden percét a kisfiával tölti, hiszen Brájen mindenben az ő segítségét igényli, így nem tud dolgozni. A család többi tagja is mellettük áll. 

A családnak nagyon sokat köszönhetünk, de mivel nem vagyunk gazdagok, így nagyon nehéz. Én villanyszerelőként dolgoztam a betegség előtti öt évben. A főnökeim többször elküldték a fizetésem, a kisfiúnak adományként. A mai napig várnak vissza

 – mondta az édesapa.

Aki segíteni szeretne a kisfiúnak, IDE kattintva teheti meg.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás