RETRO RÁDIÓ

Bodrogi Gyula: Amíg az erőm megengedi, játszani fogok





Bodrogi Gyula az elmúlt tíz hónapban kétszer került kórházba. Tavaly év végén életmentő műtéten esett át, májusban pedig sérvéből felépülve, bevizesedett tüdővel ismét orvosi segítségre szorult. Hosszú volt a gyógyulás, de szerencsére ma már jobban van. Sőt, végre eljött a pillanat, amit annyira várt, újra színpadra állhatott…



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.21.
Bodrogi Gyula

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész az elmúlt egy évben többször is alaposan ráijesztett a családjára. Tavaly augusztusban munkahelyi baleset érte, próba közben zuhant le egy dobogóról. A rossz esést követően elrepedtek a bordái. Szinte alig épült fel a sérüléséből, újabb egészségügyi problémák nehezítették meg a mindennapjait, ugyanis három hónappal később otthonában lett rosszul, kórházba került, ahol kiderült, azonnal műteni kell sérve miatt. A megpróbáltatásoknak itt még nem lett vége – írja a Bors.

A nemzet színészéhez májusban újra mentőt kellett hívni. Bevizesedett tüdővel szállították a kórházba, intenzív osztályra került, de a gyors orvosi ellátásnak köszönhetően hamarosan már otthonában gyógyulhatott. A Bors júniusban látogatta meg a lábadozó színművészt. Tisztában volt vele, hogy a nyár a felépülésével fog eltelni, de nem volt kérdés számára, ahogy állapota megengedi, és elindul a Nemzeti Színház új évada, újra színpadra fog állni, és onnan folytatja a munkát, ahol abbahagyta.

Újra találkozott a közönséggel

A sok szeretetnek és törődésnek hála Bodrogi felépült. A közönség először a Caligula helytartójában, most pedig az Egri csillagokban találkozhat vele. A Bors a főpróba előtt beszélgetett a színésszel, és örömmel mesélt a „visszatéréséről”.

– A budapesti MVM Dome sportcsarnokban játsszuk a színházi előadás felturbózott változatát. Óriási vállalkozás, remélem nagy siker lesz, mert nagyon készültünk. Én Szulejmán szultánt alakítom. Egész nyáron azt vártam, hogy elérkezzen a pillanat, amikor újra színpadra állhatok. Boldog nap volt, amikor a Caligula helytartójában ismét találkozhattam a közönséggel – mondta a Borsnak.

Kollégája, Haumann Péter temetésére még bottal érkezett Fotó: Bors

„Egy picit sikerült híznom”

– Remekül vagyok, a munkát nem hagytam abba, csak közbejött az egészségügyi problémám. Majdnem meghaltam, de Merkely professzor úr visszahozott – mondta viccelődve a Kossuth-díjas művész. – Újraszülettem, két születésnapot fogok már ünnepelni. Angéla gondoskodásának köszönhetően már egy picit sikerült híznom – mesélte büszkén a 88 éves Bodrogi, majd hozzátette, meghatotta, ahogy a kollégái fogadták felépülése után.

– Kedvesek voltak, örültek, hogy megvagyok. Az embernek az a dolga, hogy egy darabig él, aztán elmegy. Hallottam olyat, volt olyan ember, aki meghalt – mosolygott a színművész.

– Engem a színpad, a színház éltet, amíg az erőm megengedi, játszani fogok – mondta.

„El vagyok foglalva”

Olyannyira nem tervez végleg nyugdíjba vonulni, hogy hamarosan két másik darabban is találkozhatunk Bodrogi Gyulával.

– November 4-én lesz az Édes-Keserű című musical bemutatója, már folynak a próbák. Nagyon kedves, tudományos, népszerű és szórakoztató vállalkozás. Kovács bácsit alakítom, aki cukorbeteg. Ezenkívül Olt Tamás ír egy darabot, ami A nagy mester címet viseli. Nemrég telefonált, és átküldte a 7. és a 8. jelenetet is. Hála istennek most mindig kell valahova menni, el vagyok foglalva, jó érzéssel tölt el, hogy a jövőben is számítanak rám – mondta.

A nemzet színésze 2007 óta

Művészi munkájáért számos rangos elismerést kapott: 1962-ben és 1967-ben Jászai Mari-díjat, 1973-ban érdemes művész, 1983-ban kiváló művész címet. 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, 2005-ben Kossuth-díjjal tüntették ki, 2007 óta a Nemzet Színésze kitüntető cím birtokosa. A XIII. kerület díszpolgárává választották 2009-ben, a nyíregyházi Vidor Fesztiválon életműdíjjal jutalmazták. A Prima díjat és a Prima Primissima közönségdíját 2012-ben vehette át, 2013-ban Szenes Iván-életműdíjat kapott.





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás