„Máshonnan jött, akcentusa van, de a társadalom felső szintjén él” – Gryllus Dorka részleteket árult el a Hegyi doktorbeli szerepéről

Az ismert magyar színésznőt már számos filmben láthatták a nézők, ám arra még nem volt példa, hogy szinkronban hallhatták volna a hangját. Legutóbb a Hegyi doktor című, Magyarországon igen közkedvelt német–osztrák sorozatban kapott szerepet. Gryllus Dorka Bochkor Gábor reggeli műsorában mesélt arról, hogy miért nem ő maga fogja szinkronizálni a saját karakterét, amikor hozzánk is megérkezik a sorozat új évada.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.07.02.
Módosítva: 2024.07.02.
Gryllus Dorka hegyi doktor szinkron sorozat szerep

Gryllus Dorka hosszú évek óta ingázik Magyarország és Németország között, hiszen mindkét helyen kap szerepeket. Legközelebb a hazánkban is igen népszerű, Hegyi doktor című német–osztrák sorozatban láthatják majd a nézők. A színésznő a Retro Rádióban arról is mesélt Bochkor Gábornak, hogy mi az oka annak, hogy sosem szinkronizál, és még saját karakterének sem ő adja majd a magyar hangját.

Gryllus Dorka
Gryllus Dorka férjével szerepel majd a Hegyi doktor című sorozatban (Fotó: Bánkúti Sándor)

Új szerepben

Dorka elmesélte, hogy bár több német filmben is játszott, eddig a sorozatbeli karaktere tetszett neki a legjobban, ráadásul most férjével, Simon Kornéllal játszhat együtt:

Az, hogy egy nagyon nagy nevű német filmrendezővel dolgoztam együtt, az senkit nem érdekel Magyarországon, de most, hogy a Hegyi doktorban szerepelek, felbolydult az ország. Egy epizódban szerepelek egyébként, a férjemmel. Én egy sikeres ingatlanost játszok, akinek van egy osztrák férje, ami egy tök jó szerep volt, és nagyon hálás vagyok a producernek, hogy kiléptek azokból a típusokból, hogy van a bolond magyar grófnő vagy a részeg fodrász. Eddig elég sok olyat játszottam, aki a tipikus furcsa nő volt, aki jött a Balkánról, itt pedig az látszik, hogy igen, máshonnan jött, akcentusa van, de a társadalom felső szintjén él, és egy közülük.

 

20230425_Gryllus Dorka_MG_0009
Bár nagyon tehetséges színész, a szinkronizálást nem szereti (Fotó: Markovics Gábor)

Gryllus Dorka karaktere nem a saját hangján szólal majd meg

Bochkor Gábor arra is rákérdezett, hogy ha megérkezik Magyarországra az új évad ő maga adja-e majd a karaktere hangját, amire a színésznő meglepő választ adott:

Nem tudom magamat szinkronizálni, mert hallom magamat németül, és nem tudom, mert annyira bennem van a német szöveg. Én eleve nem jól szinkronizálok, mert valahogy máshonnan színészkedek, és ezt nem sikerült megtanulnom, hogy így nézem a számokat és pont akkor mondom, és nem is találom a magyar hangsúlyt hozzá. Egyszer ezt kipróbáltam, és olyan fél óra után mondtam, hogy ne haragudjatok én hazamegyek, hívjatok mást, aki ezt tudja.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás