Sorban állnak a világsztárok ezért a megosztó karácsonyi dalért





Még Robbie Williams és Cher is feldolgozta az idén jubiláló dalt.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.12.13.
Módosítva: 2023.12.13.
Santa Baby Szinetár Dóra karácsonyi dal Kylie Minogue

Egészen elképesztő sikert tudhat magáénak a kereken 70 évvel ezelőtt megjelent Eartha Kitt-sláger, a Santa Baby. A dalszövege miatt megosztó, a YouGov brit piackutató 2021-es felmérése szerint előadótól függetlenül a legbosszantóbb karácsonyi dal a Santa Baby (az egyik értelmezés szerint egy naiv nő elképesztő dolgokat kér a Mikulástól, míg a másik értelmezés szerint az ünnep megkerülhetetlen figurája a nő szeretőjét testesíti meg a számban, melynek szövege a túltolt igények miatt inkább vicces, semmint polgárpukkasztó.) Az eredeti verzió is óriási siker volt a maga idejében, hiszen ez lett 1953-ban a legkelendőbb amerikai kislemez az Egyesült Államokban.

Fotó: Pexels/Tima Miroshnichenko (Képünk illusztráció)

Bár az ezredforduló előtt is készült feldolgozás a Santa Babyből (pl: Madonna is elénekelte), 2000 óta gyakorlatilag sorban állnak érte a világsztárok. Michael Bublé a 2011-es Christmas című sikerlemezére átírta a dal szövegét, hogy az passzoljon hozzá, Kylie Minogue 2015-ös feldolgozása például csak az Egyesült Királyságban 600 ezer példányban talált gazdára! Azóta pedig feldolgozta többek közt Gwen Stefani, a többszörös Grammy-díjas Alicia Keys (aki karácsonyi albuma címadójának tette a Santa Babyt!), Robbie Williams duettben hasznosította a németek üdvöskéjével, Helene Fischerrel – utóbbi egyébként szólóban is elénekelte a saját karácsonyi lemezének luxuskiadásán. Sőt, a Santa Baby felcsendült Taylor Swifttől,  Shakirától, Kelly Clarksontól és Ariana Grandétól is. Idén pedig többek közt feldolgozta Cher és Brandy.

Ja, ha valaki hiányolná a magyar verziót, annak eláruljuk: a dalhoz Drága szentem címmel Müller Péter Sziámi írt magyar szöveget, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán 2010-es Duett karácsony című lemezére.

Íme a Santa Baby eredeti változata Eartha Kitt-től:





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás