Csonka Pici megható sorokkal emlékezik a színészóriásra





Kabos László szeptember 28-án lenne 100 éves. Ebből az alkalomból írt egy szívhez szóló bejegyzést Csonka András, aki már az édesanyja hasában is ismerte az apró termetű nevettetőt.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.09.29.
Kabos László Csonka András 100 év emlék színész

„A Kiskabos”. Így nevezték az ötvenes évektől kezdve egészen az ezredfordulóig népszerű, alacsony növésű, szemkápráztatóan vörös hajú színészt, Kabos Lászlót. A Jászai Mari-díjas művész ikonikus alakja volt a budapesti művészéletnek, 1972 és 1980 között havonta 32 alkalommal lépett fel, akár naponta többször is, emellett rádiós és televíziós szerepléseket is vállalt. A szilveszteri gálaműsorok elmaradhatatlan szereplője volt. Karrierje csúcsán nem tudott úgy végig menni a Nagymező utcán, hogy ne állították volna meg az emberek, akik autogramot kértek tőle. A világ azonban azóta nagyot változott. 

Kabos László
Kabos László imádott színpadon lenni (Fotó: MTVA)

Emlék 

Kabos László 2004-ben, két nappal a 81. születésnapja előtt hunyt el. Maga után hagyta az özvegyét, Urbán Erika színésznőt a Vidámszínpad művészét és azt a rengeteg mosolyt, amit még életében rajzolt az emberek arcára. Egy darabig még beszéltek róla a művésztársak, a pesti utcákon is emlegették, a róla készült tévéfelvételek aztán kezdtek elavulttá válni, a videók minősége meg sem közelíti a 21. századi felbontást, a kortársai sorra meghaltak, ma már alig akad valaki, aki ismerte őt, aki jó szívvel emlékszik rá. 

Kabos László
A Kiskabos, akit mindenki szeretett (Fotó: Wikipedia)

A színész emlékének egyik utolsó őrzője Csonka András, akinek volt szerencséje egy színpadon is állni vele. Sőt. Olyan régen ismeri, hogy még az édesanyja hasában volt, amikor először találkoztak. Az énekes-színész Kabos 100. születésnapja alkalmából megható sorokkal emlékezett a színészóriásra. 

A „Kiskabos” ma lenne 100 éves. Szomorú tapasztalni, milyen mulandó a színészsors. 19 évvel a halála után már senki nem beszél róla, a tv felvételei szinte láthatatlanok, a kortársai lényegében halottak, a XX. század egyik legnépszerűbb magyar nevettetője jóformán a feledésbe merült. Már Anyu hasából ismert engem, Apámmal együtt játszott az egykori Vidám Színpadon. Főiskola után az egyik első szerepemben a fiát alakítottam. Huncut volt, életigenlő, és tudott elementáris lenni. Emlékezzünk rá tisztelettel!

– írta Csonka Pici, aki egy nagyon vicces közös fotót is közzétett. Ezt a képet valószínűleg most látja először a nagyközönség: 

 





 





Ezeket olvastad már?
Horváth Gréta: „A megfelelési kényszerem vakvágányra vitt”

Horváth Gréta: „A megfelelési kényszerem vakvágányra vitt”

Suzy várja az igazit és akár a gyermekvállalást sem zárja ki

Suzy várja az igazit és akár a gyermekvállalást sem zárja ki

"Budapesten jól átb*****k" - Tovább durvul Gábor Zsazsa szoborbotránya

"Budapesten jól átb*****k" - Tovább durvul Gábor Zsazsa szoborbotránya

„Amikor kijön a rendelőből, akkor ismét az én feleségem” – Ilyen Hevesi Tamásék házassága

„Amikor kijön a rendelőből, akkor ismét az én feleségem” – Ilyen Hevesi Tamásék házassága

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás