"Napi egy óra jutott nekem a kisbabámból" - csodájára járnak az orvosok a gyógyíthatatlan beteg Vikinek





Rendkívül ritka betegségben szenved az ötéves Viki, mégis sugárzik belőle az élet szeretete és a pozitivitás.



Megosztás
Szerző: Perusza Eszter
Létrehozva: 2023.12.31.
fájdalom élet műtét

Béres Viktória igazi mosolyalbum és szeretetbomba, ahogy édesanyja, Alexandra fogalmaz. A kislány egy rendkívül ritka, gyógyíthatatlan betegségben szenved, mégis hihetetlen erő és élni akarás árad belőle. Koraszülöttként jött a világra, de a gyermek születésekor még nem tudhatta a család, milyen nehézségek várnak rájuk a későbbiekben.

A mindig mosolygós Viki, édesanyjával Fotó: Olvasói

Az első jelek a terhességem során tűntek fel, ugyanis borzasztó fájdalmak gyötörtek már a huszadik héttől

– emlékszik vissza Alexandra, majd hozzáteszi, a legközelebbi vizsgálaton áramütésként érte a hír: sürgősségi császármetszéssel kell megszülnie babáját, késlekedésre pedig nincsen idő, hiszen a kislány életveszélyben van és hetek óta nem növekszik. Az édesanya mind a mai napig rendkívül nehezen beszél erről az időszakról, úgy érzi, a sokkot és a tényt, hogy gyermekét elveszthette volna, azóta sem tudta teljesen feldolgozni.

Viki születése után rögtön a szegedi koraszülött intenzív osztályra került, elvették tőlem és négy napig nem is láttam egyáltalán, csak fényképről. Ezután két héten keresztül napi egy óra jutott a kisbabámból, amit nagyon nehezen éltem meg. Akárhová mentem, mindenhol babakocsikat és boldog családokat láttam, szinte mindig kínzó fájdalom és sírás gyötört.

 

Viki születése után rögtön a szegedi koraszülött intenzív osztályra került Fotó: Olvasói

Az első beavatkozás sikeresen zajlott, de szükség lenne egy újabb műtétre, hogy gyermekem állapota tovább javulhasson és teljesebb értékű életet élhessen. Teljesen soha nem fog meggyógyulni, de ha a járása javulna, már óriási dolog lenne

– meséli Alexandra, majd hozzáteszi, bár gyermeke édesapjával közel egy éve nem élnek együtt, az első műtétre közösen kísérték el kislányukat, akinek nagyon sokat számított, hogy a nehéz napokban édesapja és édesanyja is mellette volt és fogta a kezét. Alexandra ápolónőként dolgozik, míg kislánya egy speciális intézményben tölti a délelőttjeit. 

A szakemberek csodájára járnak Vikinek, mert a kontrollvizsgálatok eredménye alapján sokkal rosszabb állapotban kellene lennie, belőle viszont árad a pozitivitás és a jókedv. Neki ez a természetes, semmiféle betegségtudata nincs és állandóan mosolyog, mindenkihez van egy-egy jó szava

- mondja Alexandra, majd hozzáteszi, nap mint nap tanul valamit kislányától, mind az elfogadásról, mind a pozitivitásról. Ehhez természetesen neki is időre volt szükség, de egy percig sem bánja, hogy életük így alakult, számára Viki így tökéletes, ahogy van.

A legfőbb, hogy a kislányom boldog legyen és soha ne múljon el arcáról a mosoly, számomra ez lenne a legnagyobb ajándék.

 





 





Ezeket olvastad már?
Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

Müller Péter is megkapta a Gondosórát

Müller Péter is megkapta a Gondosórát

Tombolnak az eltűnt kisgyerekek szülei: miért költenek ennyit Maddie felkutatására?

Tombolnak az eltűnt kisgyerekek szülei: miért költenek ennyit Maddie felkutatására?

Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás