A 20 éves fiatal az internet segítségével diagnosztizálta magát, kiderült, gyógyíthatatlan beteg





A betegsége ráadásul életveszélyessé is válhat akár.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.09.28.
betegség fekélyes vastagbélgyulladás influenza kórház

Senkinek nem kívánjuk azokat a tapasztalatokat, amiken keresztül kellett mennie a 20 éves Erin Griffithsnek. A fiatal egyetemista ugyanis néhány napja rosszul érezte már magát, azonban nem ment el kivizsgálásra, mert azt gondolta, hogy egy szezonális influenza fertőzte csupán meg. Ezután pedig a Google segítségével akarta diagnosztizálni magát. Később, amikor az állapota rohamosan romlani kezdett, akkor kiderült, hogy fekélyes vastagbélgyulladása van.

Erin Griffithnek súlyos betegség fertőzte meg a testét Fotó: Pexels

A másodéves hallgató bezárkózott a szobájába, és ott próbálta meg legyőzni a fáradságérzetét, amely étvágytalansággal párosult kezdetben. Később azonban vért talált a székletében, ezért végül még is orvoshoz fordult. Erin a Mirror lapnak számolt be a negatív tapasztalatairól.

Olyan érzés volt, mintha egyszerűen ételmérgezésem lett volna, ami sosem múlik el. Hamar eljutottam arra a pontra, hogy nem mertem elhagyni a szobámat, mert nem tudtam, hogy mikor kell elrohannom vécére. Gyakorlatilag abbahagytam az evést is, amitől még rosszabbul éreztem magamat

 – osztotta meg a szörnyű részleteket a fiatal. A lap arról is beszámolt, hogy a más betegségekből eredő vastagbélgyulladások nem ritkák a szigetországban. Mintegy félmillió ember szenved különböző betegségek miatt ezzel. Ilyen az IBS, vagy éppen a Crohn-betegség. Ezek élethosszig tartó állapotok, így Erinnek meg kell tanulnia együtt élni a betegségével.

A diagnózisa után arról beszélt a lány, hogy keserédes gondolatok keveredtek benne.

Keserédes volt megtudnom, hogy vastagbélgyulladásom van. Rájöttem, hogy ez sosem fog elmúlni. De miután hetekig magamat akartam diagnosztizálni az internet segítségével, így még mindig ez a jobb, mint amiket ott olvastam. Ami furcsa, ugyanis ez egy krónikus betegség.  Viszont kezelni lehet, még ha soha nem is fog elmúlni

 – zárta sorait a fiatal lány. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás