RETRO RÁDIÓ

Kiárusítja a főváros vagyonát Karácsony Gergely





Elkótyavetyéli a főpolgármester Budapest vagyonát. Jelenleg több mint 20 milliárd forint értékben hirdette meg a város tulajdonát.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.05.04.
Módosítva: 2023.05.04.
Karácsony Gergely budapesti ingatlan vagyon eladás

Karácsony Gergely csődbe vitte Budapestet, és most kiárusítja Budapest vagyonát – nem csoda, hogy Tarlós István volt főpolgármester, aki 200 milliárdos tartalékkal hagyta hátra a várost, újabb és újabb interjúkban veri félre a vészharangot… Mint ahogy az sem csoda, hogy a kerületek – akiket állítólag szintén „kivéreztet” a kormány… – sorra veszik át a feladatokat a fővárostól: kukákat raknak ki, miután Karácsonyék leszereltek 3000 szemetest, parkok üzemeltetését veszik át, sok helyen maguk takarítanak… 

Több mint 60 fővárosi ingatlant ver dobra a főpolgármester

Az áruba bocsátott ingatlanok között a legértékesebb a Rimaszombati úton van, egy hatalmas, volt gimnáziumi épület. Az óriási, 27,5 ezer négyzetméteres területen a mainál csaknem ötször nagyobb ingatlan is építhető – ezzel reklámozza az érdeklődést a főváros vagyongazdálkodó cége, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. Az ingatlan kikiáltási ára 8,75 milliárd forint.

Az eltapsolni kívánt területek között van még pár II. kerületi villa, régi iskolaépületek, irodák, üres telkek, beépíthető zöldterületek, szivattyúház, kultúrház, lőtér és mezőgazdasági területek, és még kastély is. 

Szánkódomb Alacskán: DK-s gyűjtött aláírást a DK-s Szaniszló ellen

A helyiek összefogásával, úgy tűnik, sikerül megakadályozni, hogy eladjanak a XVIII. kerületi Alacskán egy hatalmas, egybefüggő zöldterületet, a szánkódombot. A tervről a kerület polgármestere, Szaniszló Sándor is tudhatott, hisz ő áll a fővárosi DK-frakció élén. Eközben a DK korábbi frakcióvezetője Ferencz István aláírásgyűjtésbe fogott a zöldterület megvédése érdekében…

Az Alacska lakótelepnél lévő zöldterület csaknem 15 ezer nm, és Karácsonyék 480 millió+áfáért kiáltották ki. 

 

 A helyi Fidesz–KDNP-s képviselő, Lévai István Zoltán először levélben szólította fel Szaniszlót, amelyben felkérte, hogy kezdjen tárgyalásokat a főpolgármesterrel  a ma még beépítetlen zöldterület miatt. Lévai előterjesztést is benyújtott, amelyet a napokban tárgyalt a testület. Ezen azonban a baloldali testület nem fogadta el Lévai kezdeményezését, így a zöldterület sorsa továbbra is bizonytalan maradt.

Karácsony árulja Budapest vagyonát Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

Karácsony kiárusítja Budapest vagyonát

A DK-s többségű fővárosi testület és a főpolgármester felelőtlen gazdálkodása miatt nyárra fizetésképtelenné válhat a Városháza. Ilyenre még nem volt példa sem Demszky Gábor, sem Tarlós István vezetése alatt. Míg Karácsonyék folyamatosan a kormányt hibáztatják és kivéreztetésről, pénztelenségről beszélnek, addig 2019-ben Karácsonyék  214 milliárdot örököltek meg Tarlós Istvántól, és évről évre rekordmennyiségű iparűzési adót zsebelhetett be a főváros. 

 

A „zöld” polgármester hagyja beépíteni a zöldterületeket 

Eddig nem kavart nagy port egy másik folyamatban lévő ügy, egy 1214 nm-es zöldterület eladása a XVII. kerületben, amelynek az ára 48,3 millió forint. A Tápiógyörgye utcában szintén ez az egyetlen egybefüggő zöldterület lakóövezeten belül, ahol 50 százalékos a beépíthetőségi lehetőség.

A III. kerület beépítettsége is túlzott, ennek ellenére az Eurocentertől pár percre lévő, a főváros tulajdonában lévő, Pomázi úti zöldfelületű telek is 2,2 milliárdért az eladási listán van. 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. most passzolná el a Hadnagy utcában található épületét 5 milliárdért. 

Jelenleg több mint 20 milliárd forint értékben hirdet ingatlanokat Budapest vezetése… 

 

Elkótyavetyélt villa erdővel: összefogás mentette meg Karácsonyék herdálásától 

A főváros viharos sebességgel szabadult meg tavalyelőtt a történelmi Haggenmacher-villától csupán 400 millió forintért. Karácsonyék egy hónap alatt bonyolították az egészet, pályázattól az adásvételi aláírásáig. A lakosság tiltakozó petíciót indított, hogy megakadályozza a főváros kótyavetyélését, míg az akkori budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár levélben szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a vásárlás szabályos kereteit tartsa be. Azaz, hogy a magyar állam élhessen a törvény adta elővásárlási jogával, erről ugyanis a Városháza „megfeledkezett” a nagy sietségben.

 

 

 





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás