RETRO RÁDIÓ

Ez volt Stohl Rebeka kedvenc gyerekkori helye, ma már ő a főnök - Videó!





Stohl András lánya, Rebeka számára gyerekkora óta különleges hely a Külvárosi Kávéház, aminek most az egyik vezetője lett, és ahol szeretett szakmájában, a vendéglátásban dolgozhat. Híres apja és családja büszke rá, és ha csak tehetik, ellátogatnak hozzá egy kávéra.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2022.11.23.
megvalósult álom

Stohl Rebekával az Újpest központjától nem messze található Külvárosi Kávéházban találkoztunk, ahol mosolygósan, hagyományos pincérruhában fogadott minket. A 25 éves lány minden nap reggeltől estig a kávézóban dolgozik, mint üzletvezető és felszolgáló.

„Ez a hely régen is nagyon fontos volt a családomnak, a hely fénykorában törzsvendégek voltak. Nagyon pici voltam, mikor ide jártunk régen, de sok mindenre emlékszem: ahogy nővéremmel és anyuékkal jöttünk ide, hogy hol ültem... Rengeteg emlékem van a finom ételekről és a kedves itt dolgozókról” - mondta el lapunknak Rebeka, aki szeretné újra visszahozni ugyanazt a miliőt, amit ők régen megtapasztalhattak itt.

Stohl Rebeka most maga vezeti gyermekkori kedvenc helyét Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Hamarosan megnyit az étterem is

Stohl Rebeka a családjával és barátaival vezeti a helyet. Fontos céljuk volt, hogy megtartsák a kávézó eredeti hangulatát.

„Azt hiszem, itt tapétázás volt csak, amit még az előző tulaj csinált, de mi ragaszkodtunk ahhoz, hogy minden ugyanúgy nézzen ki, ahogy régen is. Nagyon szeretjük ezt a régi stílust, amilyen sajnos már nem nagyon van itthon” - mondta el. A hamarosan megnyíló étteremrész étlapján sem terveznek drasztikus változtatásokat. A korábbi kedvencek mind fellelhetőek lesznek a menüben, különösen a népszerű rokfortos palacsinta és a Borbély húsleves.

„Ragaszkodtunk néhány ikonikus ételhez, viszont szeretnénk egy picit modernebb világot is becsempészni. Nagyon várjuk már, hogy mikor fog az étterem is elindulni” - árulta el Rebeka.

Kulturális programok is lesznek a világsztárok egyik kedvenc kávézójában

A Külvárosi Kávéházban számos világsztár is megfordult már, és Rebekáék mindenképpen szeretnék továbbvinni a kulturális vonalat is.

Tervezünk felolvasóestet és ismert művészeket is meghívunk közös beszélgetésekre. Nagyon hiányoznak az ilyen programok a mai világból, amikor értékes, érdekes embereket hallgathatunk és beszélgethetünk is velük” - mondta Rebeka.

A Külvárosi Kávéház hamarosan étteremként is működik Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

Híres édesapja is nagyon büszke rá

Rebeka, ha teheti még a szabadidejét is az újpesti kávézóban, munkával tölti, amiért édesapja és az egész család büszke rá.

„Anyukám minden reggel itt kávézik nálam, megeszi a kis croissant-ját, megissza a presszókávéját, apu pedig amikor ideje engedi, bejön. A nevelő apukám is mindig itt van, nagyon aranyosak, mindig biztatnak, és büszkék rám” - árulta el Stohl András lánya.

Egymásnak adták a kilincset a világsztárok a Külvárosi Kávéházban

Az 1994-ben épült Külvárosi Kávéház már komoly múltra tekint vissza. Korábbi tulajdonosa, Borbély László jó barátja volt Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrnek, és a kávézóban számos híresség is megfordult, tiszteletét tette itt Robin Williams, Whoopi Goldberg, Larry Hagman vagy Michael York is. A híres vendégek képei a falakat díszítik. A kávéház november elején nyitotta meg újra a kapuit Stohl Rebeka és Szépe Szilvia vezetésével.

Whoopi Goldberg és Robin Williams is remekül érezte magát a Külvárosi Kávézóban Fotó: Metropol/Bánkúti Sándor

A Stohl Rebekával készült beszélgetést a Külvárosi Kávézóban itt nézheted meg:





Ezeket olvastad már?
„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás