Begyűrűzött Józsefvárosba a dollárbaloldal, lebukott az álfüggetlen Pikó

Külföldről győzelemhez juttatott polgármester, Soroshoz kötődő álcivil szervezetek, Gyurcsány emberei a kasszánál. Ez Józsefváros elmúlt 5 éve, amelyet Pikó András polgármester a külföldiek szavazatára támaszkodva, Gyurcsány segítségével vezetne tovább.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.06.08.
Pikó András Gyurcsány külföldi Józsefváros dollárbaloldal

Annyira rosszul áll Pikó András polgármester-jelölt Józsefvárosban, hogy már felvállalja Gyurcsány Ferenc segítségét is, noha eddig függetlennek kamuzta magát. Még akkor is így tett, amikor saját alpolgármestere, Erőss Gábor állította azt, hogy valójában Gyurcsány embere Pikó András. A napokban pedig Kocsis Máté korábbi polgármester hozott nyilvánosságra olyan tényszerű állításokat a közösségi oldalán, amely a dollárbaloldal józsefvárosi begyűrűzését tárta fel és azt, hogyan lett polgármester 2019-ben Pikó külföldi pénzből.    

Pikó lebukott Fotó:Mediaworks

A napokban az Index is megírta, hogy Sára Botond fideszes polgármester-jelölt várható a most vasárnapi választáson befutónak, így a dollárbaloldal egyik feje, Gyurcsány Ferenc és maga a "csődpolgármester", Karácsony Gergely is elkezdte az álfüggetlen Pikót népszerűsíteni. 

Karácsony Gergely és a lehetséges külföldi szavazók egy börzének keresztelt rendezvényen Fotó: Facebook

Mint ismert, a "csődpolgármester" de főként Pikó támaszkodna a külföldiek szavazatára, számtalan rendezvény tartottak, angol nyelvű brossúrát szórtak napestig. Annak megítélését, hogy ez mennyire etikus az állandó lakosokkal, a józsefvárosiakkal szemben, akiknek a körében kevéssé népszerű az álcivil polgármester –nyilvánvaló ezt ő is tudja–, olvasóinkra bízzuk. 

Udvarhelyi Tessza, Pikó András korábbi kampányfőnöke és Rádai Dániel alpolgármester vett részt a külföldieknek tartott fogadóórán, ahol figyelmükbe ajánlották a szavazást Fotó: Facebook

Nem is csoda, hiszen a baloldal mintájára szabadon engedték a kerületet, mindent IS megengedtek, gazdátlanná vált a városrész. Durván romlott a közbiztonság, bokáig áll a kosz és a szemét, ellátatlan hajléktalanok tömkelege lepte el az utcákat. Hónapokig állt érintetlenül egy kátyú, és lehetne még sorolni, miközben Pikóék baloldali kifizetőhelyet csináltak az önkormányzatból, gyűrűztek a haverok és az álcivil szervezetek a kasszánál, éppen úgy, ahogyan Karácsony esetében Budapesténél is...   

Amióta Gyurcsány Ferenc betette a lábát az önkormányzatba, beindult az ingatlanmutyi

Gyurcsány Ferenc "védence" Pikó András Fotó: SIMON MORICZ-SABJAN

Gyurcsány neve egyébként nem először merül fel Józsefvárosban, korábban arról lehetett hallani, hogy az álfüggetlen Pikóhoz rendszeresen járt a szemkilövető baloldali politikus. A Metropol korábbi cikkében, amely a káptalanfüredi gyerektábor feltételezetten szándékos amortizálásáról és értékesítési elképzeléséről szólt, Szilágyi Demeter fideszes önkormányzati képviselő így nyilatkozott: 

Amióta Gyurcsány Ferenc betette a lábát az önkormányzatba, az értékesítési folyamat felerősödött Józsefvárosban. Pikó Andrásék semmi mást nem csinálnak, csak hárítanak, terelnek és másra mutogatnak. De nem fogjuk hagyni, hogy a baloldali ingatlanmutyi tönkretegye a gyerekek táborát. Le fogjuk leplezni ezt az ügyet és be fogjuk mutatni a valóságot

–hangsúlyozta akkor Szilágyi. A fideszes képviselő azt is hozzátette: "A kerületi baloldal a tábor korábban felújított épületeinek állagmegóvására sem költ, így azok állapota romlik, ahogyan a teljesen új focipálya például szétrohadt." Mindeközben a táborhoz tartozó strandot egy vitorláztatással foglalkozó haveri cégeknek játszották ki"... A vitorlásmutyi néven elhíresült ügy kapcsán látott napvilágot az is, hogy Pikó Gőz Gabriellát, Gyurcsány egykori sajtósát vezetői pozícióval kínálta meg. Csak azután kellett távoznia, hogy a vitorlásmutyi napvilágra került. 

Gyurcsányhoz hasonlóan Pikó is szétverte a kerületi baloldalt

Pikó is szétzúzta a mögötte álló baloldali összefogást, az MSZP például azért hátrált ki mögüle és indul külön a választáson, mert zsarolta, fenyegette, rágalmazta a képviselőiket. A legutóbbi testületi ülésen a következő hangzott el: Undorító ember maga… Ön hazudik, ahogy végig hazudott a kampányban” – vetette Pikó András szemére Veres Gábor, a józsefvárosi MSZP elnöke. 

Bár az álcivil polgármester korábban tagadta a közte és Gyurcsány közötti kapcsolatot, a közelmúltban éppen a saját embere tálalt ki róla. Erőss Gábor alpolgármester azt mondta: szó sincs semmiféle civilségről Pikó esetében

A Pikó úgy momentumos, hogy közben folyton civilnek mondja magát...Pikó András egy Gyurcsány védelmében álló momentumos politikus

 – hangsúlyozta Erőss Gábor a  hangfelvételen. Egy V. Naszály Márta I. kerületi polgármesterrel folytatott levelezése is napvilágra került a közelmúltban, ebben Erőss azt írta, hogy Pikó „csapnivaló, önelégült városvezető”, akinek durva dühkitörései vannak, megalázó módon bánik a kollégáival.

Kocsis Máté: Zavarjuk ki Józsefvárosból a külföldről pénzelt politikusokat!

Kocsis Máté a dollárbaloldal begyűrűzését mutatja be új sorozatában, a józsefvárosi eset nagyban hasonlít a Karácsony-féle botrányhoz Fotó:Facebook

Józsefváros volt polgármestere a napokban Facebook oldalán indított egy új sorozatot, melyben bebizonyítja, hogy miként vezették győzelemre 2019-ben Pikó András polgármestert külföldi pénzből és külföldi szavazatokkal, bár csak hajszálnyival nyert így is. Kocsis Máté közölte, hogy Pikó András kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza az önkormányzat pénzéből azért hozta létre az Részvételi Irodát, hogy baloldali kampányirodaként működtesse.

Ismertette, hogy Udvarhelyi "külföldi kiképzését az USA-ban kapta Obama-ösztöndíjasként, majd Magyarországon Soros György pénzéből több álcivil szervezetet hozott létre, amelyek Pikó 2019-es győzelmében segítettek."

Udvarhelyi jártas a dollárbaloldal köreiben, Bajnai Gordon környezetében is tevékenykedett, majd létrehozta a Közélet Iskoláját, amely kizárólag külföldi támogatásokból élt, főként a Soros György-féle Open Society Foundations és amerikai szervezetek finanszírozzák, továbbá az USA külügyminisztériuma. A Közélet Iskolája építette fel Pikót is a 2019-es választásra 

- írta Kocsis, aki hozzátette: "Hitvallásuk a migránsok felkarolása, LMBTQ propagandaszervezetek segítése, külföldiek aktivitásának növelése a kormánypártok elleni szavazásra, de kapcsolataikon keresztül kiállnak a háborúpárti álláspont mellett is". Ezekre pedig Kocsis Máté szerint javarészt programokat is szerveztek az önkormányzatban, közpénzen.

 

"A hálózat felügyelő szerepet tölt be az önkormányzat életében"

"Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi és a hazai antifák ernyőszervezete Balos Fórum néven tartott egyeztetéseket 2019 decemberétől, hogyan koordinálják az önkormányzatot. Egy 2021-es, külföldi szélsőbaloldali párt finanszírozásával készült tanulmányban - aminek a szerkesztésében maga Udvarhelyi Tessza is részt vett - maguk fogalmaztak úgy: a hálózat felügyelő szerepet tölt be az önkormányzat életében. Forrásokat kap attól és cserébe saját aktivistahálózatával segíti azt. 
Így kaptak Pikótól pozíciókat vagy éppen zsíros szerződéseket az önkormányzatban a szélsőséges szervezet tagjai. Eközben Pikóék láthatóan évekig csak "ültek" Józsefváros megörökölt milliárdjain, hiszen semmit sem fejlesztettek érdemben, viszont kiszúrták a lakosság szemét néhány eszement újítással, mint például a köztéri toi-toi wc-k. De nem foglalkoztak a köztisztasággal, a közbiztonsággal. A saját maguk által kiosztott közpénzt egy 2020-ban kiszivárgott emailezésben csak “manna”-ként emlegették. Ez idő alatt ebből a “mannából” és Pikó polgármester asszisztálása mellett erősödött meg a Jámbor-féle agresszív Szikra Mozgalom is, amely a 2024-es választásokon már szövetségben indít jelölteket vele"–írta Kocsis Máté.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás