Egy józsefvárosi játszóteret elleptek a patkányok - Fotók

Hiába kérték a Józsefvárosban élők, hogy ne telepítsen az önkormányzat komposztálókat játszóterek, parkok közelébe, most bekövetkezett, amitől rettegtek. A dühös és aggódó szülők szerint már nemcsak bogarak és legyek lepik el a Losonci téri játszóteret, patkányok is megjelentek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.01.
Módosítva: 2024.06.01.
komposztáló patkány Pikó András losonci tér játszótér

Irdatlan bűz, légyzümmögés és május vége óta szaladgáló patkányok miatt is messziről el kell kerülnie a családoknak a Losonci téri játszóteret. A korábban gyerekkacagástól hangos, békés környéken azóta leromlott a közhangulat, hogy a Pikó András vezette önkormányzat úgy döntött: panelok közé telepít komposztálókat.

Patkányok jelentek meg egy józsefvárosi játszótér közvetlen közelében /
Patkányok jelentek meg egy józsefvárosi játszótér közvetlen közelében / Fotó: Metropol olvasó

„Itt rengeteg gyerek játszik!”

Az elejétől kezdve tudták a térre járó családok, hogy még nagy baj lesz belőle, hogy a Losonci téri komposztálókat megépíti. Igazuk lett! Május 27-én, csütörtökön L. János bevásárolni indult, amikor a játszótérhez érve egy idős asszony rohant oda hozzá, hogy segítsen neki. 

Délután rohant oda hozzám az idős nő, mert nem tudta, kinek lehet bejelentést tenni! Teljes döbbenet volt a részünkről, mert mutatta, hogy a komposztálónál három méretes patkány van és falatozik a komposztból.

 – idézte fel a férfi, aki egyben apuka is, épp ezért rögtön a gyerekeire gondolt, amikor meglátta a bestiákat.

„Itt rengeteg gyerek játszik! Én és a többi szülő annak idején, két éve (2022 – a szerk.) elleneztük, hogy megépítsék a játszótérre a komposztálót, pont a legyek, a bogarak miatt, erre még ennél is rosszabb, ami odaköltözött. Egyáltalán nem értem, hogy engedhették a játszótérre megépíteni ezeket?” - panaszkodott az apuka.

„Fertőzést hordoznak!”

János és a többi család két éve kénytelenek elviselni a komposztálók bűzét, amiket ráadásul a helyi óvoda, általános iskola és bölcsőde közvetlen közelébe helyeztek el

Iskola, óvoda, bölcsőde és játszótér közvetlen közelében helyezték ki a komposztálót /
Iskola, óvoda, bölcsőde és játszótér közvetlen közelében helyezték ki a komposztálót / Fotó: Google Maps

Féltenünk kell most már a gyerekeinket, hiszen a patkányok fertőzést hordoznak! Ez a komposztáló s homokozó mellett van, ahol sok kisgyermek játszik, nem tudják mi ez az állat. Mi lesz, ha véletlenül megharapna valakit egy ilyen bestia?

 - tárta szét tanácstalanul a karját az apuka.

A családok aggódnak, mert a gyerekeikkel is farkas szemet nézhetnek a fertőző patkányok /
A családok aggódnak az akár fertőzést is hordozó patkányok miatt / Fotó: Metropol olvasó

Szerinte rosszul döntött a Pikó András vezette önkormányzat, amikor a komposztálót kihelyezték. „Tehették volna valahová játszótéren kívül is. Eleve én nem is tennék panellakások közé ilyet, hiszen rothadó növények vannak bennük, bűzlenek és állandóan tele vannak legyekkel, bogarakkal! Nyáron meg rothad szagok vannak! És ezt kell szagolniuk az itt lakoknak!- húzta alá a férfi.

Patkány napozik az egyik komposztálón /
Jókora patkányokat fotóztak a komposztálón / Fotó: Metropol olvasó

A környéken élők a patkánytanyává vált játszóteret most igyekeznek elkerülni, így védve a gyerekeiket. Jánosék a „komposztbarát patkányokat” jelentették a Józsefvárosi Közterület-felügyeletnél, azt remélik, mihamarabb véget ér a komposztálók keserű históriája. „Vigyék el innen! Nem ide valók!” - zárta szavait a férfi.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás