Heti TOP5: ekkor lesz újra kánikula, toklászmező és értelmetlen menetrendtáblák Budapesten...





Olvasóinkat a héten az érdekelte leginkább, hogy mikor tér vissza a kánikula, de sokan olvasták a Titan tengeralattjáró tragédiájának újabb fejezetét is, valamint az új menetrendtáblákról készült cikkünket, amelyből kiderül, hogy pontos információt nem tartalmaznak.



Megosztás
Szerző: M.G.
Létrehozva: 2023.07.01.
toklász kapszula Karácsony Gergely remény Budapest

A koponyeg.hu szerint szombaton 25 fok lehet majd egy hidegfrontnak köszönhetően, de ezt követően fokozatosan melegszik az idő, a hétvége második felére már ismét 30 fok közelében jár majd a hőmérséklet, jövő hét keddre, július 4-re pedig már 32 fokot ígérnek a meteorológusok. De vajon mi várható a távolabbi időszakban? Nos, az AccuWeather júliusi előrejelzése szerint gyakorlatilag az egész hónapban 30-31 fokos nyaralóidőre számíthatunk, ám egy-két hűvösebb nap is kinéz. Először július 20–23 között lesz egy picit hűvösebb, ebben az időszakban 26-27 fokra készülhetünk, majd július 27–29 között várható 27-28 fokos nappali maximum, vagyis fázni ekkor sem fogunk.

Az igazi strandidő a jövő hét elejére érkezik meg Fotó: Metropol

Mint arról korábban is írtunk, június 18-án jelentették be, hogy eltűnt az Atlanti-óceán mélyén a Titanic roncsaihoz lemerülő Titán merülőkapszula. A fedélzeten utazó öt ember családja egészen csütörtökig reménykedett abban, hogy a kapszula és a benne utazók épségben előkerülnek, azonban aznap minden remény szertefoszlott: az amerikai haditengerészet emberei megtalálták a kabin roncsait.  A búvárhajó a mélyben összeroppant, akár egy összenyomott üdítős doboz. 

A haláluk azonnali lehetett, talán azt sem tudták, mi történik velük. Olyan gyorsan történt, hogy az agyuk fel sem fogta, és így nem tudott fájdalomjeleket sem küldeni a testbe

magyarázta Lauren Eliza szakértő. Így viszont esély sincsen arra, hogy a testek valaha is megkerüljenek, így a gyászoló családok még csak el sem temethetik szeretteik holttestét. 

Titan
A hajó összeroppant, mint egy üdítős doboz 

A várakozók eddig megszokhatták, hogy pontos idő jelzi például egy busz érkezését, de az új menetrendtáblákat nézegetve gondban lesznek, hiszen csak annyit tudhatnak például a várt 22-es busz érkezésének ideje helyett, hogy 5-20 percenként közlekedik a járat. Azt már nem, hogy mégis mihez képest telik le a jelzett idő. Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója, közlekedési szakértő hívta fel a változásra a figyelmet, amikor a Várbuszra várva próbálta kitalálni, mikor telhet le az ott jelzett, szintén 20 perces várakozási idő.

20 percenként jár a busz - de mihez képest?  – Fotó: Facebook

Hatalmas a felháborodás a budapestiek körében, ugyanis nagyon sok helyen hetek óta nem kaszálták le a toklászmezőket, ami pl. a kutyákra különösen veszélyes. Toklásztengerek lepték el a XI. és a III. kerületet is. A Hunyadi János és a Hengermalom úton különösen kritikus a helyzet.

Felháborító, hogy lassan sehol sem lehet végigmenni úgy a kutyával a városban, hogy ne toklásztengerbe ütközzön az ember. Szinte minden kutyafuttató vagy kutyának kijelölt terület toklászerdő. Nonszensz, hogy a budai felső rakparton, a Halász utca környékén sem lehet úgy végigsétálni, hogy ne full toklász legyen a kutya. Azon a rakparton, ahol pár éve még alig volt toklász

– fejtette ki lapunknak véleményét Dániel. A helyszíneket lapunk is megvizsgálta, és tényleg kritikus a helyzet. 

III-ker-Veder-utca-
Óbuda, Veder utca Fotó: Metropol 

Tudod ki, mikor és miért rendelte el a déli harangozást? A magyar és nyugati hagyomány szerint a déli harangszó az 1456. július 22-i, nándorfehérvári diadallal függ össze, amikor a Magyar Királyság déli kapujának tartott végvárat Hunyadi János megvédte a muszlimok támadásától. III. Kallixtusz pápa rendelte el a déli harangozást és a győzelemért esdeklő imát 1456. július 29-én, miután Európa uralkodóinak közömbössége miatt nem tudott keresztes hadjáratot szervezni az akkoriban egyre jobban előre nyomuló törökök ellen. 1500. augusztus 9-én VI. Sándor arról rendelkezett, hogy a harangszó az egész keresztény világban minden délben szólaljon meg.

A Szent István király bazilika társszékesegyház Fotó: Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás