Megrázó bejelentés: sosem találják meg a Titan tengeralattjáróban meghaltak holttesteit





Öt utas lelte halálát a Titan tengeralattjárón, és sajnos valószínűleg szeretteik sosem tudják majd eltemetni őket.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.06.24.
tengeralattjáró Titanic titan

Ahogy arról a Metropol is beszámolt, csütörtökön a Titanic közelében megtalálták a Titan tengeralattjáró roncsait. A tengeralattjáró vélhetően összeroppant, majd darabokra szakadt a mélytengeri nyomás miatt.

PRINCE
Fotó: MTI/AP/OceanGate Expeditions

Az eltűnt tengeralattjárót üzemelő vállalat, az OceanGate közleményt adott ki, melyben megírták: „sajnálattal úgy gondoljuk, hogy vezérigazgatónk, Stockton Rush, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, valamint Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet odavesztek.” A járművön öten utaztak: az áldozatok között van az OceanGate vezetője mellett egy brit üzletember és űrturista, egy brit-pakisztáni milliárdos és a fia, valamint egy francia Titanic-szakértő is. A vállalat azt írja, az áldozatok „igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy”.

Amilyen mélyen a Titan járt, a szárazföldi nyomás 350-szorosa nehezedett rá, így bármilyen kis szerkezeti hiba, szivárgás végzetes lehetett. A Titant eleve nem hitelesítették ilyen mélységig, csupán 1300 méterig, azonban a Titanic 3800 méter mélyen fekszik...

Lauren Elizát, aki @lovee.miss.lauren néven posztol az interneten, elárasztották a nézők kérdései, mindenki arra kíváncsi, mi történhetett az emberekkel. A TikTok videóban, amely több mint 1,6 millió lájkot kapott, Lauren kifejtette: „Nem találnak emberi testrészeket."

A szakértő szerint a Titan búvárhajó vesztét az összeroppanás okozta - ekkor egy tárgy magába roskad, nem szétrobban. Olyan ez, mint amikor egy üdítős dobozt összenyomunk.

A haláluk azonnali lehetett, talán azt sem tudták, mi történik velük. Olyan gyorsan történt, hogy az agyuk fel sem fogta, és így nem tudott fájdalomjeleket sem küldeni a testbe.

A temetkezéssel foglalkozó nő szerint a családok sosem fogják megkapni szerettük holttestét, mivel azt valószínűleg sosem találják majd meg az óceánban.





 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás