Eltűnt a Titan utasainak holtteste, a milliárdos apát és fiát mégis eltemetik





Mivel a holttesteket vélhetően sosem találják meg, a család rendhagyó szertartás keretében búcsúzik el a Titán két áldozatától.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.26.
Módosítva: 2023.06.26.
Titán család apát holttest

Mint arról korábban is írtunk, június 18-án jelentették be, hogy eltűnt az Atlanti-óceán mélyén a Titanic roncsaihoz lemerülő Titán merülőkapszula. A fedélzeten utazó öt ember családja egészen csütörtökig reménykedett abban, hogy a kapszula és a benne utazók épségben előkerülnek, azonban aznap minden remény szertefoszlott: az amerikai haditengerészet emberei megtalálták a kabin roncsait. 

Titan
A Titánon öt ember veszítette életét

A búvárhajó a mélyben összeroppant, akár egy összenyomott üdítős doboz. 

A haláluk azonnali lehetett, talán azt sem tudták, mi történik velük. Olyan gyorsan történt, hogy az agyuk fel sem fogta, és így nem tudott fájdalomjeleket sem küldeni a testbe

magyarázta Lauren Eliza szakértő. Így viszont esély sincsen arra, hogy a testek valaha is megkerüljenek, így a gyászoló családok még csak el sem temethetik szeretteik holttestét. 

Az áldozatok között volt a vallásos, pakisztáni multimilliomos család két tagja, Shahzada Dawood és mindössze 19 éves fia, Suleman. A fiatal egyetemista le sem akart merülni, csupán az apák napja kedvéért tartott a Titanic-rajongó édesapjával. 

Családjuk utolsó pillanatig, a parton állva reménykedett benne, hogy Shahzada és Suleman épségben előkerül, de csütörtökön ők is közleményt adtak ki szeretteik haláláról. A család ebben megköszönte a segítséget az őket támogatóknak, a keresésben részt vevőknek, emellett részvétüket fejezték ki a tragédia többi áldozatának családjának. Mivel a vallásos család nem helyezheti Shahzada és Suleman testét örök nyugalomra, egy megható búcsúztatóval köszönnek el apától és fiától: a család ugyanis június 27-én, kedden, pakisztáni idő szerint este fél hétkor nyilvános szertartás keretében helyezi örök nyugalomra a családapát és szeretett fiát. A szertartáson online bárki részt vehet, erre még a család is buzdítja a világot: 

Kérjük, csatlakozzatok a Dawood családhoz, hogy együtt imádkozzunk a hatalmas Allahhoz megbocsátásért esedezve

– írták. 

A szertartást Dawood Foundation nyilvános You Tube-csatornáján tekintheti meg élőben bárki. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás