Presser Gábor sosem hallott történetet mesélt a Padlás születéséről: „Dusán elővett egy ázott noteszt”

Presser Gábor a nemrég debütált Pinokkióról, de a nagysikerű Padlásról is mesélt Abaházi Csaba műsorában. A zenész sosem hallott történetet mesélt el.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.28.
Módosítva: 2023.12.28.
Presser Gábor Dusán Padlás

Presser Gábor visszatérő vendégként szerepelt Abaházi Csaba műsorában. Az ország Pici bácsija beszélt az új Pinokkió-feldolgozásról, de a Padlás című musical születéséről is elmesélt egy sosem hallott történetet.

Presser Gábor
Presser Gábor sosem hallott történetet mesélt a Padlás születéséről (Fotó: kisskrisztiii.com, ZamJam)

Pici bácsi új beceneve

A Retro Rádió Abaházi Presszó című műsorában többek között elárulta, hogy szakmai berkekben van, aki csak úgy szólítja: P. B.!

P. B.? Mint Pici bácsi? Már ezt is rövidítik?– kérdezte Abaházi Csaba, mire Presser nevetve elismerte:
Persze, hála Istennek!” – viccelődött a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongorista és énekes.

A kétbetűs rövidítést például dalszövegíró társa, Sztevanovity Dusán is használja. Vele kapcsolatban Presser Gábor kedves történetet elevenített fel az 1980-as évek közepéről.

Térdig érő hóban futottak

Tartoztunk még egy Zorán-albummal. Elmentünk egy alkotótáborba vidékre, ahol nekiláttunk, szépen lassan, akadozva ment a dolog. Félkész dalok voltak, amikkel korábban már foglalkoztunk. Halál komoly munka volt, csak épp nem voltunk kész. A harmadik napon jó fáradtak voltunk már, és akkor a Dusán kitalálta, hogy menjünk el futni. Életemben nem futottam. Vagyis futottam, amikor még kosárlabdáztam, tinikoromban. Szóval kimentünk, térdig érő hó volt, mert ő ilyen megszállott futó volt. De a térdig érő hóban Dusán is hamar feladta. Levettük az összes ázott cuccot, Dusán kipakolta a zsebeit, elővett egy ázott noteszt is: »jaj, ezt hoztam, hogy olvasd el, mit szólnál hozzá«. Ez volt a Padlás-alaptörténet. Benne szóról szóra készen a Nem szólnak a csillagok. Aztán ezzel kezdtünk foglalkozni, tökre feldobódtunk, és ettől másnap úgy ment a Zorán-lemez, mint a karikacsapás” − idézte fel Pici bácsi.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás