Eláruljuk a titkot: így lesz tökéletes a sült krumpli

Ezzel a szuper trükkel elkerülhetjük, hogy olajban tocsogó legyen a sült krumpli.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.05.18.
titok tökéletes zsíros ízes sült krumpli

A sült krumpli sokak nagy kedvence, legyen szó arról, hogy köretként tálaljuk a sült húsok mellé, vagy önmagának fogyasztjuk. Ha pedig azt szeretnéd, hogy tökéletesen finom legyen, ne pedig olajban tocsogó, akkor íme, egy szuper trükk, amelyet a Mindmegette osztott meg! Az oldalon három további jótanácsot is elárultak, amelyet érdemes betartani a tökéletes sült krumpli érdekében.

sült krumpli
Képünk illusztráció / Fotó:  unsplash.com

A sült krumpli nem lesz zsíros, ha a sütésnél az olajba egy evőkanál ecetet teszel. Ráadásul így a burgonya ízesebb is lesz, mivel az ecet miatt nem távoznak el a pektinek sütés közben. (A pektin egyfajta növényi rost, mely a zöldségek és gyümölcsök sejtjeinek fontos alkotóeleme).

 

Még 3 tanács a tökéletes sült krumplihoz:

 

1. Válassz jó minőségű burgonyát

A jó minőségű, jó ízű burgonya az alapja annak, hogy a végeredmény is valóban finom legyen. Érdemes több változatot kipróbálni és ragaszkodni ahhoz, ami bevált, ami ízlik. Akár kérd ki a zöldséges véleményét abban, hogy ő mit ajánl a sült krumpli készítéséhez.

2. Mosd meg

A burgonyát sütés előtt megpucoljuk, majd megmossuk. Érdemes bő, hideg vízben legalább öt percig mosni, hogy a keményítőt eltávolítsuk róla. 

3. Főzd elő

Gyöngyöző, enyhén sós vízben 10-15 perc alatt főzzük meg a krumplit sütés előtt. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Ha kész, tegyük rácsra a burgonyákat, vagy száraz konyharuhára, hagyjuk megszáradni és kihűlni. Csak ezután kezdjük a sütést! 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás