Cukkiniquiche sonkával, sajttal -búzalisztmentesen!

Íme, egy majdnem francia quiche - lisztmenteseknek a nyerő!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.05.04.
cukkini sajt sonka quiche

Nehéz ellenállni a gazdagon töltött jóféle francia quiche-nek, és egyáltalán nem könnyű hasonlóan finomat csinálni, ha mondjuk az egészből ki kell hagyni a fantasztikus vajas tésztát. Azért folyton próbálkozunk, és a legutóbbi, cukkinialapú lisztmentes verzió nem is lett olyan rossz!

Chedar-lapkát a cukkiniquiche-re! Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

2-3 szép cukkini

2-3 egész tojás

15-20 dkg tökmagliszt (csicseriborsóliszt is jó)

15-20 dkg sajt (reszelve vagy lapka)

20 dkg sonka vagy felvágottféleség

Szezámmag

Tökmag, szotyi

Só, bors

Kevés zsiradék

2 korty olíva-vagy tökmagolaj

Tojásos cukkini, pirított sonka, sajt, megint cukkini Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A tisztított, hámozott cukkiniket nagy lyukon lereszeljük. (Ha nagyon zsenge, csak mossuk, maradhat a héja.) Belekeverjük a tojásokat és a tökmaglisztet. Ízesítjük. 

Cukkinilepénytöltve - kész! Fotó: Fodor Erika

Belekeverjük az olajat. Apróra vágjuk a felvágottat vagy a sonkát, és egy késhegynyi zsiradékon megpirítjuk egy serpenyőben. Kerek kerámiatálat és zsiradékkal kikenünk, és tökmagliszttel meghintjük az alját. 

Egy cikk tömény finomság- búzaliszt nélkül Fotó: Fodor Erika

Erre ráöntjük a nem túl híg, de folyós cukkinimassza felét, majd a tetején szétterítjük a pirított sonkát, arra pedig jöhet a reszelt sajt vagy a lapkák, majd a másik fele a cukkinimasszának. Ezt teleszórjuk szezámmaggal, és tetszés szerint pirított tök-vagy napraforgómaggal.

A gombarudak-köret csak tetézi az élvezeteket! Fotó: Fodor Erika

Tuti tipp

Aki gondolja, még a cukkikicikkek tetejére is olvaszthat lapkasajtot tálaláskor.

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás