Utcai szóbeszédként a zuglóiak között nyílt titok volt, hogy az önkormányzatot körbelengi a korrupció. Most azonban nagy hullámokat vert Fuzik Zsolt vallomásával. A 2017–2019 között a zuglói parkolás üzemeltetését végző cég vezetője ugyanis bevallotta, hogy Horváth Csaba és Tóth Csaba szocialista politikusok segítették hozzá a parkolás működtetéséhez, a bevétel feléért cserébe. Fuzik fizetett is, de a havi apanázsok mellett külön kenőpénzekre is igényt tartottak a baloldali politikusok. Ráadásul a szocik köre kibővült Molnár Zsolt és Baja Ferenc politikusokkal, akik szintén „védelmi pénzt” szedtek be Fuziktól, de már egy budapesti BKV-s pályázat és szerződés kapcsán. A nyilvánosságra került vallomásrészletek gengszterfilmeket idéznek: márkás táskákban adták át a tízmilliókat parkokban, kávézókban, külön lakásokban… A ügy pikantériája, hogy mindez Karácsony Gergely polgármestersége és főpolgármesterségének idején történt.

Több baloldali politikus is érintett a zuglói parkolási ügyben

Ennyi pénzt zsaroltak ki csak a parkolás működtetéséért

  • 40 millió forint Molnár Zsoltnak
  • Minimum 250 millió forint Horváth Csabának és Tóth Csabának
  • Havi 10-15 millió Tóth Csabának
  • További különmilliók Horváth Csabának
  • 30 millió forint Baja Ferencnek

Mindez egyértelműen arra utal Borbély Ádám zuglói fideszes politikus szerint, hogy Karácsony tudott a háttérben zajló maffiamódszerekről. Sőt, ezzel vehette rá Karácsonyt Márki-Zay Péter később, hogy a javára visszalépjen miniszterelnöki jelöltségétől az előválasztás során. Borbély szerint aggályos az is, hogy Márki-Zay unokatestvére, Hadházy Ákos ahelyett, hogy feljelentést tett volna, csak posztolgatott az ügyben, még mielőtt kirobbant volna a botrány: a politikus olyanokat írt Facebook-oldalára, hogy létezik egy parkolási ügy, amiben baloldali többségű önkormányzatok érintettek. Sőt, Hadházy volt az, aki először beszámolt a Horváth Csaba jelenlegi zuglói polgármesternél történt házkutatásról is.

Vagyis az egész parkolási botrány a baloldalon belüli maffiaszerű leszámolások miatt robbanhatott ki. A budapestieket ez persze nem vigasztalja: a parkolópénzüket így is, úgy is lenyúlták a balos politikusok…