Majdnem tragikus véget ért egy mindössze kétéves kislány élete Vietnámban. A totyogós egy váratlan pillanatban kizuhant a 12. emeletről. A 31 éves Nguyen Ngoc Manh teherautójával éppen csomagokat szállított ki, amikor egy kisgyermek sírására figyelt fel. A futár félrehúzódott és a hang forrását kezdte keresni. Ekkor pillantotta meg a zuhanó csöppséget, így csupán pillanatai voltak cselekedni.

„Minden néhány másodperc alatt történt. Hirtelen nem tudtam, hogyan tudnám elkapni, nem hittem, hogy megmenthetem a kislány életét. Szinte ösztönösen cselekedtem, felálltam egy ereszre és vártam, hogy elkaphassam” – árulta el az Evening Standard oldalának a hős futár.

Vér szivárgott a baba szájából

A férfinak egyébként el kellett vetődnie, hogy elkaphassa a kislányt, így a lábát csúnyán megütötte. Ezt követően vette észre, hogy vér szivárog a gyermek szájából, így kórházba szállították, ahol az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy megsérült a csípője és a karja is megrándult, de szerencsére komolyabb baja nem esett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szülei miért nem vették észre korábban az erkélyen kapaszkodó kislányt. Ezzel ellentétben azonban több szomszédjuk is szemtanúja volt a hátborzongató eseményeknek. Nguyen Ngoc Manh a lapnak azt is elárulta, hogy csak az után tudott végleg megnyugodni, amikor hazaért a családjához és magához ölelhette szintén kétéves kislányát.