RETRO RÁDIÓ

Egyre többen akarják biztonságban tudni értékeiket, például Erdei Zsolt is





Furcsa hozadéka is van a szomszédban dúló háborúnak: egyre többen gondolják, jobb, ha biztonságba menekítik értékeiket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.05.
Értékmentés

„Azt tapasztaljuk, hogy napról napra egyre nagyobb az érdeklődés, mind többen bérelnek széfet, lassan megtelik az összes. Az orosz –ukrán háború kitörése óta ugrásszerűen nőtt az emberek igénye arra, hogy biztonságban tudják értékeiket” – mondta el a Ripostnak Hajdú Viktória, a Safe Box Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke. Ma ez a társaság működteti Magyarországon a legtöbb trezort.

(Fotó: Safe Box Hungary Zrt)

Nonstop nyitva

A hagyományos banki széfekkel szemben a nap 24 órájában nyitva áll, s aki igénybe veszi, az nem találkozik senkivel, amikor biztonságba helyezi értékeit. A Ripost munkatársa bebocsátást nyert a Millenáris Irodaház szigorúan őrzött, sci-fi-be illő széfközpontjába, ahol mindent a technika ural, de ahogy mondják, ez elengedhetetlen a diszkrécióhoz.

Így lehet bejutni

Az irodaház mélygarázsban az autóból kilépve a szerződéskor kapott speciális mágneskártyánkkal egymás után nyitjuk az ajtókat, végighaladva a folyosókon. Végül egy szobába érkezünk, ahol egy leginkább bankautomatához hasonló szerkezet áll. Csakhogy ez nem bankjegyeket ad, hanem fémdobozokat, mégpedig három különböző méretben. Persze nem tudható, mit rejtenek a széfek, hiszen ez szigorúan titkos, de nem nehéz kitalálni, hogy a készpénz mellett tartanak itt aranyrudakat, ékszereket és más értéktárgyakat is. A fémdobozba helyezett értékeket robot juttatja el a helyére, ezt emberi szem már nem láthatja. Tévedés tökéletesen kizárva. A lap megtudta, sok híresség is igénybe veszi ezt a szolgáltatást, de neveket természetesen nem árultak el. Akad azonban olyan híresség is, aki nem csinál titkot abból, hogy itt tartja az értékeit, ilyen például Madár, azaz Erdei Zsolt is. A klasszis bokszoló nem vitrinben vagy a párnája alatt tartja az értékes aranyérmeket.

Erdei Zsoltnak fontos a biztonság (Fotó: Máté Krisztián)

A bajnoki aranyak is itt pihennek

„Van ugyan némi megtakarításom, de számomra azok az aranyérmek az igazi kincsek, amikért megharcoltam, és bajnokként akasztották a nyakamba. Ezeket akarom mindenképpen biztonságban tudni. Egy betörővel persze én is elbánnék, de lássuk be, nem ülhetek egész nap otthon, hogy őrizzem a kincseimet”– mondta a Ripostnak Madár.

Az érdekesség kedvéért: a cégnél a legkisebb doboz (103 x 325 x 235 mm) bérlése egy hónapra ÁFÁ-val együtt 11.750 forintba kerül.





Ezeket olvastad már?
Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás