Robbant az ideg a telihold miatt, tarolt Afrikában a magyar vendéglátós

Nehéz időszakot rántott a szeptemberre a telihold, megrohamozták az Afrikában élő magyar nő éttermét, látványos égi jelenség miatt záporozott az égbolt. Ezek a hírek pörögtek a legjobban szeptember 16. és 22. között!



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.09.23. 15:00
afrika árvíz top5 Árvíz 2024 vendéglátás

Ritka jelenségnek lehettek szemtanúi, akik szeptember 17-én este az égbolton tartották a tekintetüket. Különleges égi jelenség tartotta lázban a magyarokat, a telihold 2024 szeptemberében mágikus energiákat árasztott, ám nem teljes fényében.

a héten
Tarolt a telihold! (Fotó: Unsplash – Képünk illusztráció)

Kedden telihold volt

A Föld a Holdat beárnyékolta, ami negatív energiákat szórt, egy nehézségekkel teli időszakot megnyitva. Kedden a Hold közel állt a Földhöz, nagy és ragyogó teliholdat figyelhettek meg sokan az éjszaka, szeptember 18-án hajnalban pedig a Föld árnyékolta be a Holdat – ám csak egy kis részét, mindössze a felszíne 3,5 százalékát. Az együttállás pedig nehéz napokat hozott. 

A szerdai Halak telihold alaposan felkavarja a hangulatot (...). Több más nehéz helyzetet is jeleznek a bolygók. Szerencsére a horoszkóp segítségével előre felkészülhetsz minden eshetőségre

– osztotta meg korábban Székelyhidi Ágnes, az Astronet asztrológusa.

Özönlöttek Helgához!

Tizennyolc éves HR-es karrierjét hagyta hátra, és Zanzibáron próbált szerencsét tavaly Hornung Helga. A magyar nő Afrikban eresztett új gyökereket, és bár voltak kulturális különbségek és az ügyintézés sem ment könnyen,  sikerre vitte a vállalkozását. A vele készített interjúnk óta megrohamozták a zanzibári éttermét a magyarok, özönlenek hozzá a turisták!

„Hatalmas öröm, amikor egyszer csak átváltanak magyarra és kiderül, hogy olvastak rólam, azért jöttek el idáig. Egymásnak ajánlják a helyet, ettől melegség tölti el a szívemet, mert mindenki nagyon kíváncsi a történetemre” – mesélte a Metropolnak Helga, mekkora sikert ért el az Afrika keleti partjánál található egzotikus helyen.

Odavoltak az olvasók a héten Helga sikertörténetétől /
Odavoltak az olvasók Helga sikertörténetéért (Metropol olvasói fotó)

Szerencsét hozott a Neptunusz?

Akadt bőven szeptemberben kihívás, az már biztos! A Neptunusz oppozíciója csodaszép volt az égbolton, mely az elmúlt héten két csillagjegyre is különös hatással volt. A Svábhegyi Csillagvizsgáló mutatott rá, hogy a Halak csillagképben tartózkodó Neptunusz szeptember 21-én szombaton hajnali 2 óra 16 perckor a Földdel és a Nappal került egy vonalba. Ez sok jóval nem kecsegtetett az Ikreknek és az Oroszlánnak. Az Ikreknek bosszantók lehettek a szerettei, az Oroszlán számára sem volt felhőtlen a szombat, jókora pénzügyi zavarok borzolhatták a kedélyét!

A héten a Neptunusz is borzolta a kedélyeket, nemcsak a telihold! /
A héten a Neptunusz is borzolta a kedélyeket, nemcsak a telihold! (Fotó: pexels.com – Képünk illusztráció)

Ítéletidő a Balatonnál

Nem kímélte a zord időjárás a Balaton térségét szeptember közepén. Ítéletidő tombolt az országban: fákat csavart ki a viharos szél, épületekben okozott kárt. Utakra és épületekre is dőltek fák, személyi sérülés szerencsére nem történt, a tűzoltók megfeszített munkával dolgoztak a károk eltakarításán. A legtöbb bejelentést a katasztrófavédelem három vármegyéből kapta: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyében zúzott a vihar – utakra, házakra, autókra, elektromos vezetékekre dőlt rengeteg fa.

A héten jutott a zord időből is, a Balatont letarolta /
A múlt héten a zord időjárás letarolta a Balaton  környékét (Fotó: Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület)

Árvíz a Rómain

Az évtized árvize a Római partot sem kímélte. Még csak közeledett az árvíz, amikor az Óbudán élők előre jelezték: a helyi önkormányzat szerintük nem tesz értük semmit, hogy megvédje őket a Duna hömpölygő áradásától. A Rómain élők úgy érzik, őket megint magukra hagyják, a szükséges 200 ezer helyett csupán körülbelül 6 ezer homokzsákot ad a polgármesteri hivatal, fejenként 200-at. Azt sem szállították a helyszínre, hanem a lakosságnak kellett bemennie érte

A héten borzolta a kedélyeket az óbudai önkormányzat árvízvédelmi felkészületlensége /
Borzolta a kedélyeket az óbudai önkormányzat árvízvédelmi felkészületlensége (Fotó: Metropol)

A Metropol megnézte az árvíz dunai tetőzését. Mutatjuk!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás