Fákat csavart ki a szél, ítéletidő tombol a Balatonnál – Galéria!

Ítéletidő tombol az országban. A Balatonnál fákat csavart ki a viharos szél, sok ezek közül épületekre dőlt.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.16.
vihar balaton károk

Viharos időjárás sújtja Magyarországot, a hétvégén a Balaton környékén fákat csavart ki a viharos szél. Utakra és épületekre is dőltek fák, személyi sérülés szerencsére nem történt, a tűzoltók megfeszített munkával dolgoztak a károk eltakarításán. 

Fákat
 A fákat csavart ki a szél, sok ebből épületekre dőlt 
Fotó: Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület

Fákat csavart ki a viharos szél

Szeptember harmadik hétvégéjén ítéletidő pusztít az egész országban, viharos szél tombolt és nagy mennyiségű eső esett. A legtöbb bejelentés utakra, házakra, autókra, elektromos vezetékekre dőlt fák miatt érkezett, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyékben. Közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. Több dunántúli vármegyére még elsőfokú riasztás van érvényben.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csondor Henriett közölte az MTI-vel, hogy szombaton 29 fa dőlt ki a vármegyében, vasárnap 78 riasztást kaptak fakidőlés miatt. A legtöbb eset Pápa és Csesznek környékén történt, ezenkívül Balatonalmádi, Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében is dolgoztak a katasztrófavédők.

Balatonlellén sorra dőltek ki a fák

 A látrányi tűzoltókat vasárnap többször riasztották káresethez. 

Az első esetnél Orgona utcába, ahol a fát kiérkezésünkig már összevágták, így ott tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A második esetben Boglárt és Lellét összekötő hátsó úton kellett kettő veszélyesen megdőlt fát kivágnunk, majd az útról eltakarítani. A harmadik esetünk a Szövetség utcában volt, ahol egy fa melléképületre borult. Mint tudjátok Balatonlelle nem elsődleges vonulási körzetünk, hanem másodlagos. Ilyenkor a Műveletirányítás kérésére vonulunk oda, hiszen a Balatonboglári ÖTP is az esetnél volt ezekben az időpontokban. Az esetekhez 5 illetve 7 fővel vonulunk 

– tájékoztatott Facebook-posztjában a Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület.

 

Nézd meg, hogy milyen pusztítást végzett a vihar a Balatonnál: 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás