RETRO RÁDIÓ

„Tomikának szüksége van rám, ezért nem adhatom fel” – Csodanő díjra jelölték SMA Tomika anyukáját





A gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő Tomika anyukája különleges megtiszteltetésben részesült.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.05.11.
SMA anyuka hős díj

Ahogy arról a Ripost már többször beszámolt, Galó Tamás Dominik már féléves kora óta egy igazán komoly betegséggel küzd, gerinc eredetű izomsorvadásban szenved. Az egyetlen dolog, ami segítene neki teljes életet élni, az a Zolgensma nevű génterápia, amit a világ legdrágább gyógyszereként tartanak számon. Szülei azonban nem keseredtek el, azonnal gyűjtést szerveztek kisfiuk számára, és nagyon hisznek abban, hogy sikerül összegyűjteniük a 760 millió forintot a kezelésre, hogy Tomika kapjon egy új esélyt az életre. A kisfiú édesanyja, Hornischer Anikó egy igazi hősként állta a megpróbáltatásokat, sosem adta fel a reményt, és a mai napig azért dolgozik nap mint nap, hogy Tomika megkapja a szükséges kezelést, és teljes életet élhessen.

Anikó és 6 éves kisfia, Tomika – Fotó: Metropol

Hornischer Anikót olvasóink egy igazi kis harcos, 6 éves, gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú édesanyjaként ismerhették meg. Anikó mindennapjai a a rettenetes betegséggel való küzdelmekről, a kétségbeesésekről, Tomika fejlesztéseiről, a reményről és az idő elleni harcról szólnak. 

Most az a megtiszteltetés érte a fiatal anyukát, hogy jelölték az I. Carrie Csodanő díjra (H)ősanya kategóriában.

Azt mondják, a gyermek születésével édesanya is születik. Úgy érzem, én kétszer születtem meg, másodszor öt évvel ezelőtt, amikor kiderült Tomika betegsége. Ott lettem az az anya, aki ma vagyok, aki küzdeni tud, soha nem adja fel

– árulta el Anikó.

Az édesanya lapunkkal azt is megosztotta, hogy teljesen a tudtán kívül nevezték őt erre a díjra, mivel barátnője tudta, hogy ő nem engedte volna, hogy benevezzék.

Nem érzem magam hősnek. Igazából csak próbálok napról napra lépegetni előre. Tomikának szüksége van rám, ezért nem adhatom fel

– mondta.

Anikó 5 éve „bloggerré” vált a Facebookon, naponta ír, életük nyitott könyv lett a külvilág számára. Sokan követik őket, szeretnének segíteni, hogy Tomika is megkaphassa mihamarabb az életét megváltoztató gyógyszert, amíg ki nem futnak az időből.

Nem könnyű az út, amit kaptam, de sosem cserélném el, és soha nem adom fel, addig küzdök, míg elérem a célt, hogy megmenthetem a kisfiam életét

– zárta gondolatait az édesanya.

Ha Ti is egyetértetek abban, hogy ő egy igazi (h)ősanya ma este, vagyis május 10-én 22 óráig még tudjátok szavazatotokkal segíteni őt.





 





Ezeket olvastad már?
Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás