Végrendelkezése értelmében a Tiszába kerülnek majd a hamvai, melyek végül a Fekete-tengerbe jutnak, ahol újra egyesülhet nagy szerelmével, Maár Gyulával.

Már régen kitalálta, hogyan búcsúztassák el

Bár Mari világ életében ódzkodott attól, hogy könyv jelenjen meg róla, Bérczes Lászlóval mégis sikerült olyan mély lelki közelségbe kerülnie, hogy végül beadta a derekát és beszélni kezdett. A szavaiból érezni, hogy micsoda szerelem volt közte és Maár Gyula rendező között. Együtt akartak lenni az életben, és a haláluk után is… – idézte fel a Bors.

A „Törőcsik Mari – Bérczes László beszélgetőkönyve” című kötetben elképesztően izgalmas történetekkel találkozhatunk, és van egy rész, ahol Törőcsik Mari a halála utáni rendelkezéseiről beszél:

Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedikes-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. (…) Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. (…) Maár Gyula meg én.. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája” – írta le részletesen a könyv a színésznő végakaratát.