Darált hús helyett tegyünk halfilét a zöldség közé!
A töltött cukkini másképp gondolata ihlette a Cukkinihalként elnevezett receptet, ami az éppen itthon lévő alapanyagok összekreálásából lett. Nem volt darált hús, sem túró kéznél a napok óta várakozó cukkinihez. A mélyhűtőben akadt azonban 2 kis darab afrikai harcsafilé fagyasztva. A formákból kiindulva adta magát az ötlet, tegyük a haldarabokat a cukkini közé, ezzel-azzal feltuningolva, és süssük egybe! Váratlanul finom lett.
1 nagyobb és 1 kisebb cukkini
2 db kb. 20-20 dkg-os afrikaiharcsa-filé
Pár szem gomba
2-3 fonnyadozófélben lévő kápia paprika
3 tojás
10-15 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín (növényi is jó)
2-3 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Napraforgóolaj
A cukkiniket félbevágtam, meghámoztam, és kivájtam a magokat. Mind a 4 felet kívül-belül megsóztam. A nagyobbik cukkini mindkét felét beleraktam egy jénai tálba.
A halakat besózva, borsozva mindkét oldalán bekentem az áttört fokhagymával. Belefektettem a 2 cukkinikádba. A gombafejeket és a kápiát kevés olajon külön megpirítottam serpenyőben. Ráöntöttem a halakra, egyenletesen elosztva kétfelé.
A tetejére reszelt sajtot szórtam. Majd az egészet lefedtem a kisebb cukkini 2 felével. A tojásokból és a tejszínből villával kikevert öntettel és néhány csepp olívaolajjal locsoltam be.
Alufóliával lefedve sült 180 fokon légkeveréssel 30-40 percet, azután 10 perc pirítás fólia nélkül, és kész! Plusz köretként sárgarépa-rudacskákat sütöttem ki hozzá serpenyőben, kevés olívaolajon. Ezt csak utólag sóztam.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre