Mennyei: cukkinihal egybesütve plusz pirított zöldséggel

Darált hús helyett tegyünk halfilét a zöldség közé!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.08.21.
Módosítva: 2024.08.21.
recept cukkini afrikai harcsa

A töltött cukkini másképp gondolata ihlette a Cukkinihalként elnevezett receptet, ami az éppen itthon lévő alapanyagok összekreálásából lett. Nem volt darált hús, sem túró kéznél a napok óta várakozó cukkinihez. A mélyhűtőben akadt azonban 2 kis darab afrikai harcsafilé fagyasztva. A formákból kiindulva adta magát az ötlet, tegyük a haldarabokat a cukkini közé, ezzel-azzal feltuningolva, és süssük egybe! Váratlanul finom lett.

A hallal és pirított zöldséggel bélelt cukkini különleges ízélménnyel ajándékozza meg az ínyenceket is (Fotó: Fodor Erika)

Hozzávalók

1 nagyobb és 1 kisebb cukkini

2 db kb. 20-20 dkg-os afrikaiharcsa-filé

Pár szem gomba

2-3 fonnyadozófélben lévő kápia paprika

3 tojás

10-15 dkg reszelt sajt

2 dl tejszín (növényi is jó)

2-3 paradicsom

2 gerezd fokhagyma

Olívaolaj

Napraforgóolaj

Már csak formára is passzol a tökféléhez a hal (Fotó: Fodor Erika)

Elkészítés

A cukkiniket félbevágtam, meghámoztam, és kivájtam a magokat. Mind a 4 felet kívül-belül megsóztam. A nagyobbik cukkini mindkét felét beleraktam egy jénai tálba. 

A sózott cukkiniágyikóba belecsusszan a halfilé (Fotó: Fodor Erika)

A halakat besózva, borsozva mindkét oldalán bekentem az áttört fokhagymával. Belefektettem a 2 cukkinikádba. A gombafejeket és a kápiát kevés olajon külön megpirítottam serpenyőben. Ráöntöttem a halakra, egyenletesen elosztva kétfelé. 

Mehet is a sütőbe! (Fotó: Fodor Erika)

A tetejére reszelt sajtot szórtam. Majd az egészet lefedtem a kisebb cukkini 2 felével. A tojásokból és a tejszínből villával kikevert öntettel és néhány csepp olívaolajjal locsoltam be. 

A mellé pirított réparudacskák látványukkal és ízvilágukkal is megdobják az ételt (Fotó: Fodor Erika)

Alufóliával lefedve sült 180 fokon légkeveréssel 30-40 percet, azután 10 perc pirítás fólia nélkül, és kész! Plusz köretként sárgarépa-rudacskákat sütöttem ki hozzá serpenyőben, kevés olívaolajon. Ezt csak utólag sóztam.

 

 


 


 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás