Mindössze hét hozzávalóra lesz szükséged.
A vendégváró falatkák örök slágere a sajtos rúd. De ki mondta, hogy vendégség nélkül nem készítheti el az ember?! Jöjjön egy szupergyors recept, mellyel szinte bármikor összeüthető ez a nasi!
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
10 dkg vaj
15 dkg tejföl
1 tk. só
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Fogj egy tálat és tedd bele a lisztet, a vajat, tejfölt, a sütőport és a sót, majd jól keverd össze.
Az így kapott tésztát gyúrd össze alaposan, majd sodrófával nyújts belőle egy centi vastag réteget.
Verj fel egy tojást, és kend meg vele a tészta tetejét. Ha megvagy, szórd rá a reszelt sajtot!
Derelyevágóval alkoss a tésztából csíkokat, amiket aztán sütőpapírral bélelt tepsire helyezel.
Tedd a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sül.
Jó étvágyat!
(Forrás: Mindmegette)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre