Ízletes, egészséges, és lerobbantja rólad a kilókat.
A fogyás nem mindig a nélkülözést és a lemondást jelenti, főként ha a diéta sztárjai ennyire finomak. A gyümölcsfogyasztó nap egyszerűen megvalósítható, csak hetente egyszer kell kerülni az összes többi élelmiszert, például a szénhidrátokat, tejtermékeket, dióféléket, húst, halat. Ezek helyett együnk meg a nap folyamán körülbelül 1,5 kiló gyümölcsöt és vízben gazdag zöldségeket – javasolja a Fanny magazin.
Ez könnyen megoldható turmixok, friss gyümölcssaláta, sorbet formájában. Az egyetlen szabály: a cukorban gazdag gyümölcsöket, például a datolyát, banánt, csak reggel szabad enni. Ez a beosztás kordában tartja a hízásunkért felelős éhséghormont, a gerlint, és megakadályozza a zsírbontás blokkolását.
A tápanyagokban gazdag gyümölcsök különösen jót tesznek a szervezetnek. Ugyanakkor a zsírok és a rossz szénhidrátok kerülése biztosítja az anyagcsere folyamatok felpörgetését – és mindezt úgy, hogy hetente csak egyszer tarjuk. Ez a nap azonban igazán könnyed és finom lesz, ráadásul jól is lakunk közben.
Kb. 350 ml ital hozzávalói: ½ kiwi, 100 g uborka, ½ alma, 10 g báránysaláta, 60 ml hideg víz, 1 tk. lime héj, 1 ek. lime lé.
Elkészítés: a gyümölcsöket hámozzuk meg és daraboljuk fel, az uborkát is szeleteljük fel, majd az egészet rakjuk egy turmixba és pürésítsük össze. Lehűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítés idő: kb. 20 perc
1 adag: 160 kcal
REGGEL
Egy tálnyi, kb. 300-400 g gyümölcs. Itt megengedett a magas cukortartalmú, például a banán vagy a datolya is. Igyunk sok cukormentes folyadékot, legalább 2 litert egész nap.
DÉLBEN, DÉLUTÁN
300-400 g friss gyümölcs, például dinnye, narancs vagy őszibarack. Együnk annyit, hogy töltse meg a gyomrunkat, lakunk jól vele. Délután ehetünk még kb. 200-300 g gyümölcsöt, vagy ihatunk egy turmixot.
ESTE
300-400 g fruktózszegény gyümölccsel – pl. papaya, málna – lesz optimális a nap vége, így lesz könnyű a zsírégetés.
Csodálatos receptek
Idézzük meg a nyarat a tányérunkon ezekkel az finom és látványra is káprázatos gyümölcsös ételekkel!
Színes reggeli
Smoothie-tál
Hozzávalók 1 adaghoz:
Turmixhoz: 1 banán, 1 alma, 1 kis marék bébispenót, 100 g joghurt, 1 teáskanál szeder lekvár, 75 ml céklalé, 25 g zabpehely
Tetejére: 2 evőkanál gránátalmamag, 1 evőkanál fagyasztott áfonya, 2 evőkanál szeletelt mandula, 2 csokor ribizli, 4 szelet kiwi, kókuszreszelék
Elkészítés: A turmix hozzávalóit a gépbe rakjuk és finomra pürésítjük, majd egy tányérba öntjük. A tetejére rakjuk a gránátalmamagot és az áfonyát, a szeletelt mandulát, a ribizlit, a kiwit. A turmixot kókuszreszelékkel díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 15 perc
1 adag: 350 kcal
Hozzávalók 1 adaghoz: 40 g szeder, 40 g áfonya, 60 g málna, 60 g eper, 1 tk. narancslé, 75 g sárgabarack, 1 kiwi, 75 g sárgadinnye, 1 tk. citromlé, 50 g joghurt, fahéj,
Elkészítés: a szedret, áfonyát, málnát és az epret keverjük össze a narancslével. A sárgabarackot vágjuk szeletekre, a kiwit és a sárgadinnyét kockákra és locsoljuk meg azokat a citromlével. Az összes gyümölcsöt rétegezzük egy üvegpohárba, öntsük rá a joghurtot és szórjuk meg fahéjjal.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
1 adag: 200 kcal
Hozzávalók 1 adaghoz: 1 nagy érett őszibarack, 1 szál citromfű, 1 ek. agavé szirup, 1 ek. lime leve, 1 ek. lime héja
Elkészítés: az őszibarackot feldaraboljuk és kb. 3 órára mélyhűtőbe rakjuk. Finomra vágjuk a citromfüvet, pár darabot félrerakunk a díszítéshez belőle. A mélyhűtött barackot turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk az agavé szirupot, a citromfüvet, a lime levét és héját, majd finomra pürésítjük az egészet. Azonnal pohárba töltjük, a citromfűvel és a maradék lime héjjal díszítjük.
Elkészítési idő: 30 perc + 3 óra hűtési idő
1 adag: 110 kcal
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre