Csak kóstold és élvezd a friss nyári gyümölcsök és a görög krémjoghurt vagy a tejmentes chia üdítő pohárdesszertet!
Amíg nem csitul a kánikula, és a hőmérsékelt nem nagyon esik 35 fok alá árnyékban sem, addig előnyben a hideg főételek, italok és desszertek. Édes falatok készítésének kedvez most a hatalmas gyümölcsorgia – még akkor is, ha mind csillagászati áron van. Az a jó, hogy a gyümölcsjoghurthoz nem kell nagy mennyiség, elég ha 1-1 darabot vagy 10 dkg-nyit veszünk 2-3 féléből, az is tökéletesen változatos. Szóval csináljunk gyümölcskrémjoghurtot – aki mindent ehet, görög joghurtból, aki mentesen táplálkozik, az chiamag és növényi tej felhasználásával!
A hűtőből jó hidegen elővett joghurtot két részre osztjuk. Az egyik felébe beleturmixoljuk a színes gyümölcsöt (málna vagy szeder). Két tetszőleges formájú, zárható tetejű kis üveget választunk. Egyesével megtöltjük a következőképp: az aljára beleöntjük a színes joghurt felét, majd a felszeletelt barack felével takarjuk. Erre jön a fehéren hagyott joghurt fele, majd megint barackszelet, azután a színes joghurt, aminek a tetejére vagy darabos szeder vagy kókuszreszelék, mandula-mogyorótöret, bármi, amit szeretünk ropogtatni.
Ehhez kicsit elő kell készülni, mert a növényi tejbe belekevert chiamagot 3-4 órával előtte hűtőbe kell tenni, és időről időre megkevergetni, hogy csomómentes legyen. Ha kész a chiajoghurt, a többit ugyanúgy csináljuk, mintha görög joghurtot használnánk.
Ha nem elegendően édesek a gyümölcsök, akkor a joghurtot külön édesítsük azzal és annyival, ami nekünk pont jó!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre