Eszement idő jön: Na, ez az, ami nem hiányzott!





A gyorsan érkezett hidegfront nem azt hozta, amit vártunk.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.22.
nap időjárárás front időjárás

Az utóbbi időszakban a szervezetünk erőteljesen ki van téve a folyamatosan változó időjárási hatásoknak. Ezen az sem segít, hogy a péntek estére várt hidegfront nem azt hozta, amit vártunk.

Hőség
Ebben a hőségben nagyon nehezen tudunk relaxálni. (Képünk illusztráció) Fotó: Máté Krisztián / Metropol

A következő néhány napban sem lesz könnyebb dolgunk, ugyanis komoly terheléseket érezhetünk magunkon – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A péntek este hazánk területére érkezett, majd szombat reggelre hazánk területén átvonult hidegfront sajnos nem hozott hideg, száraz levegőt. Szombat délutántól már ismét 25-30 Celsius-fok feletti a lesz a hőmérséklet, valamint magas lesz a levegő nedvességtartalma.

Már 25 fok felett, de főként a 30 fokot átlépve elmondható, hogy az izzadás komoly szerepet játszik a hőegyensúly fenntartásában.

– hívta fel a figyelmet a meteogyógyász.

A szakember folytatta: mivel most nagyon fülledt és párás a levegő, az izzadtság nem tud elpárologni a bőrünk felszínéről, így nem tudunk hőt leadni. Az izzadás ugyanis azzal hűti a testet, hogy nemcsak megjelenik a bőrünk felszínén, de el is párolog onnan. Ez a hűtő hatás nem tud érvényesülni akkor, ha a levegő hőmérséklete magas, valamint a levegő páratartalma magas.

Ezek az alapvető élettani hatások a tüdőt is érintik. Párás időben nehezebben kapunk levegőt, légzési, légzőszervi nehézségeink lehetnek. Ezen kívül a keringési probléma is gyakori.

A következő néhány napban az eddigi hőhullámok, frontok, fülledtség után a szervezetünk ismét komoly terhelésnek lesz kitéve.

Ez már olyan mértékű hatás, mely nemcsak az időjárásra érzékeny, hanem az egészséges emberek szervezetét is megterheli – jegyezte meg dr. Pintér Ferenc.

A szombati nap folyamán egyébként országszerte párás lesz a levegő. Többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás, néhol záporokkal, zivatarokkal. Az északnyugati szél élénk lesz.

Vasárnap napsütéses strandidőre számíthatunk. A hőmérséklet 30 Celsius-fok körül alakul. Esőre nem kell készüljünk.

Napos, gomolyfelhős idő valószínű hétfőn. Ugyan késő estétől már erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ekkortól északon zápor, zivatar is kialakulhat, a hőmérséklet 30-35 fokos országos hőséget tartogat – jelezte előre a Köpönyeg.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás