Érkezik a hidegfront, de nincs ok az ünneplésre – erre ébredünk szombat reggel





Megmutatjuk, miért nem lesz sok okod az örömre.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.21.
éjszaka meteogyógyász időjárás rosszullét hidegfront

Nem sok jóra számíthatunk a hétvégén beköszönő időjárás kapcsán. A péntek este kezdődő negatív időjárási folyamatok egészen szombat reggelig tartanak majd. Nézzük, mire is ébredünk.

fejfájás, migrén, időjárás, fronthatás, ciklon,
Péntek estétől szombat reggelig mindenképpen érezhetők lesznek a fronthatások 
(Képünk illusztráció) Fotó: Pexels.com

Az utóbbi néhány napban meglehetősen meleg és párás időjárásunk volt. Akik azt gondolják, hogy a péntek este érkező hidegfront segít majd, sajnos tévednek.

A csütörtökön elvonult hidegfront után péntek este a héten már a harmadik hidegfront éri el a térséget. Az északnyugati határ felől érkezik majd péntek este és szombat reggel vonul el délkelet felé.

A hidegfrontnak köszönhetően péntek este rövid időre felfrissül majd a levegő, de már az éjszaka folyamán érezhetjük a fronthatásokat. Az ilyenkor jellemző tünetek mind előfordulnak majd. Gyakori lesz az erős fejfájás, a vérnyomásproblémák, a rosszullétek, a keringési, valamint légzési nehézségek – mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A többség már az éjszaka folyamán rosszul fog aludni a fronthatások okozta alvászavarok miatt. Akik pedig a megszokott módon alszanak, szombat reggel kelnek majd nagyon nehezen. Ők akkor érzik majd meg a tünetek hatását.

Ez egy úgynevezett atipikus hidegfront, melynek az a jellemzője, hogy nem hoz maga után száraz levegőt. Épp ellenkezőleg, sajnos a hidegfront elvonulása után, szombaton ismét megmarad a nagyon párás időjárás, ami a 30 Celsius-fokos hőmérséklet mellett nagyon megterhelő az emberi szervezet számára. Az ilyen mértékű fülledtséget nehezen viseli a többség.

Napi szinten veszélyezteti az egészségünket a megváltozott időjárás

– hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász.

A szakember szerint nem lesz kedvező a pénteki és a szombati időjárás. A szívbetegek, a keringési panaszokkal küzdők, a légzési nehézséget tapasztalók mind szenvednek majd a tünetektől – hangsúlyozta a meteogyógyász.

Péntek estefelé kialakulhat zápor, zivatar, északon akár csendes eső. Főleg délen, délnyugaton heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Az esti órákat követően megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. A hőmérséklet 28 és 34 Celsius-fok között alakul.

Szombat hajnalban délen és keleten még lehet némi csapadék. Napközben jellemzően többórás napsütés következik majd. A hőmérséklet 25 és 30 Celsius-fok közé csökken.

A felhőzet csökkenésére és ragyogóan napos időre van kilátás vasárnap. Csapadék csak eleinte, a Tiszántúlon fordul elő.

Sok napsütés és igazi strandidő valószínű hétfőn. Csak estefelé növekszik meg a gomolyfelhőzet. Bőven 30 Celsius-fok feletti párás, fülledt, kánikula ígérkezik – írta meg a Köpönyeg.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás