Tovább tombol a kánikula: ekkor jöhet átmeneti felfrissülés

Van lehetőség zivatarok kialakulására, de jelentősebb enyhülést nem fog hozni.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.07.21.
kánikula zápor zivatar strandidő időjárás

Pénteken a déli óráktól nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé alakul ki akár heves zivatar, zápor. Zivatarok környezetében erősen viharos széllökések lehetnek. 30-31 fok körüli értékeket mérhetünk.

Fotó: Pixabay

Szombaton a gyakran erősen megnövekvő gomolyokból eleinte csak elszórtan, délutántól ismét több helyen várható eső, zápor, zivatar. Marad az élénk légmozgás. 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Köpönyeg. 

Vasárnap ragyogóan napos, száraz időre van kilátás. Újra 30 fölé emelkedik a hőmérséklet csúcsértéke.

Hétfő estig igazi strandidő valószínű, majd estétől északnyugat felől zivatarok törnek ki. Az északnyugati szél estétől megerősödik. 29–35 fok ígérkezik.

„Fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni” hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás