Ítéletidő csap le az egész országra: itt van másodfokú riasztás érvényben

Az időjárás ismét nem lesz kegyes hozzánk. Mutatjuk, milyen idő vár ránk a hétvégén.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.07.22.
időjárás előrejelzés zivatar

Az utóbbi napokban nagyon bizakodó lehetett mindenki az időjárás kapcsán. Sőt, a napokban a melegrekord is megdőlt Budapesten. Azonban ebből a hétvége első napján semmit nem fogunk tapasztalni.

A,Woman,In,A,Brown,Coat,Under,An,Umbrella,Crosses
Jön a vihar, elő az esernyőkkel Fotó: Aliaksander Karankevich/Shutterstock

Szombaton hajnalban délen és keleten még lehet csapadék, majd napközben átmeneti szünet és többórás napsütés következik. Délután a Dunántúlon már ismét előfordul zápor, zivatar. 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet – olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

Ami a folytatást illeti...

Vasárnap

Északnyugat felől csökken a felhőzet, és ragyogóan napos időre van kilátás. Csapadék csak eleinte a Tiszántúlon fordul elő. 29-30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő

Sok napsütés, strandidő valószínű. Csak estefelé növekszik meg a gomolyfelhőzet. 30 fok feletti kánikula ígérkezik.

Kedd

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Eleinte csak elszórtan, délután már mind több helyen pattan ki zivatar. Megerősödik az ÉNy-i szél. 23–29 fok közé hűl a levegő.

Első- és másodfokú figyelmeztetés van érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra citromsárga, valamint két vármegyére (Baranya és Somogy) narancssárga riasztást rendelt el a várható heves zivatarok miatt. Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, de akár jégeső is! Térképen mutatjuk az érintett területeket:

Időjárás zivatar citrom- narancssárga riasztás
Két vármegyében narancssárga riasztás van érvényben Fotó: met.hu

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás