A nyár nem csak a hőségről és a nyaralásról szól, ilyenkor lehet (olcsóbban) a legváltozatosabban étkezni.
Te is szereted a változatos, gyors és egyszerű, de mégis ízletes fogásokat, akkor ez a három recept most jól fog jönni. A Diéta és Fitnesz jóvoltából most mutatunk néhány igazán diétás és gyorsan elkészíthető zöldséges fogást, hátha kedvet kapsz valamelyikhez!
Hozzávalók (6 adaghoz)
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy nagy tepsit kicsit olajozz be, és rendezd el rajta a paprikákat a vágott felükkel felfelé. Közben egy nagy serpenyőben a húst pirítsd meg és fűszerezd, majd add hozzá egy kis vizet. Keverd bele a babot, a kukoricát, a csípős paprikát, és néhány perc alatt melegítsd össze. Kanalazd bele a paprikákba, és szórd meg a tetejüket a sajttal. 8-10 perc alatt süsd készre.
Hozzávalók (4 adaghoz)
Elkészítése:
A fűszereket keverd össze, fűszerezd meg vele a húst, majd tedd félre. A zöldbabot dobd forró vízbe, és főzd néhány percig, hogy roppanós maradjon. Egy nagy serpenyőben olvassz fel kétkanálnyi vajat, futtasd meg benne a hagymát, majd tedd bele a csirkecombokat egy rétegben. 5-6 percig süsd, majd fordítsd meg, és még 5-6 perc alatt a másik felét is süsd meg. Vedd ki, és a serpenyőbe tedd bele a maradék vajat. Dobd bele a petrezselymet, fokhagymát, csilit és a roppanósra főtt babot, majd folyamatosan keverve 3-4 perc alatt jól forgasd össze. Öntsd rá a citromlevet és az alaplevet, és sűrítsd be. A babot félretolva tedd vissza és melegítsd át a húst tálalás előtt.
Hozzávalók (6 adaghoz)
Elkészítése:
A vízben főzd meg a quinoát 10 perc alatt. Keverd bele a fokhagymaport, hagymát, paprikát, sózd, borsozd. A paradicsomokat vágd félbe. Forgasd össze ezeket a rukkolával és a feta sajttal, és tálald frissen.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre