Egy kiló mínusz egy éjszaka alatt: ezzel a házi készítésű csodaszerrel csak hamar nádszálvékony leszel





Ízletes, egészséges, és lerobbantja rólad a kilókat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.05.
fogyás diéta gyümölcs

A fogyás nem mindig a nélkülözést és a lemondást jelenti, főként ha a diéta sztárjai ennyire finomak. A gyümölcsfogyasztó nap egyszerűen megvalósítható, csak hetente egyszer kell kerülni az összes többi élelmiszert, például a szénhidrátokat, tejtermékeket, dióféléket, húst, halat. Ezek helyett együnk meg a nap folyamán körülbelül 1,5 kiló gyümölcsöt és vízben gazdag zöldségeket – javasolja a Fanny magazin.
 

Pikk-pakk lefogyhatunk, ha ezeket betartjuk /Fotó:  Pixabay

Ez könnyen megoldható turmixok, friss gyümölcssaláta, sorbet formájában. Az egyetlen szabály: a cukorban gazdag gyümölcsöket, például a datolyát, banánt, csak reggel szabad enni. Ez a beosztás kordában tartja a hízásunkért felelős éhséghormont, a gerlint, és megakadályozza a zsírbontás blokkolását.

MÁR HETI 1 GYÜMÖLCSNAP IS ELŐSEGÍTI A VITALITÁST

A tápanyagokban gazdag gyümölcsök különösen jót tesznek a szervezetnek. Ugyanakkor a zsírok és a rossz szénhidrátok kerülése biztosítja az anyagcsere folyamatok felpörgetését – és mindezt úgy, hogy hetente csak egyszer tarjuk. Ez a nap azonban igazán könnyed és finom lesz, ráadásul jól is lakunk közben.

GYORS ÉHSÉGŰZŐ

Kb. 350 ml ital hozzávalói: ½ kiwi, 100 g uborka, ½ alma, 10 g báránysaláta, 60 ml hideg víz, 1 tk. lime héj, 1 ek. lime lé.

Elkészítés: a gyümölcsöket hámozzuk meg és daraboljuk fel, az uborkát is szeleteljük fel, majd az egészet rakjuk egy turmixba és pürésítsük össze. Lehűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Elkészítés idő: kb. 20 perc

1 adag: 160 kcal

REGGEL

Egy tálnyi, kb. 300-400 g gyümölcs. Itt megengedett a magas cukortartalmú, például a banán vagy a datolya is. Igyunk sok cukormentes folyadékot, legalább 2 litert egész nap.

DÉLBEN, DÉLUTÁN

300-400 g friss gyümölcs, például dinnye, narancs vagy őszibarack. Együnk annyit, hogy töltse meg a gyomrunkat, lakunk jól vele. Délután ehetünk még kb. 200-300 g gyümölcsöt, vagy ihatunk egy turmixot.

ESTE

300-400 g fruktózszegény gyümölccsel – pl. papaya, málna – lesz optimális a nap vége, így lesz könnyű a zsírégetés.

EZ EGY ÍNYENC NAP!

Csodálatos receptek

Idézzük meg a nyarat a tányérunkon ezekkel az finom és látványra is káprázatos gyümölcsös ételekkel!

Színes reggeli

Smoothie-tál

Hozzávalók 1 adaghoz:

Turmixhoz: 1 banán, 1 alma, 1 kis marék bébispenót, 100 g joghurt, 1 teáskanál szeder lekvár, 75 ml céklalé, 25 g zabpehely

Tetejére: 2 evőkanál gránátalmamag, 1 evőkanál fagyasztott áfonya, 2 evőkanál szeletelt mandula, 2 csokor ribizli, 4 szelet kiwi, kókuszreszelék

Elkészítés: A turmix hozzávalóit a gépbe rakjuk és finomra pürésítjük, majd egy tányérba öntjük. A tetejére rakjuk a gránátalmamagot és az áfonyát, a szeletelt mandulát, a ribizlit, a kiwit. A turmixot kókuszreszelékkel díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 15 perc

1 adag: 350 kcal

SZIVÁRVÁNYOS GYÜMÖLCSSALÁTA, JOGHURTTAL

Hozzávalók 1 adaghoz: 40 g szeder, 40 g áfonya, 60 g málna, 60 g eper, 1 tk. narancslé, 75 g sárgabarack, 1 kiwi, 75 g sárgadinnye, 1 tk. citromlé, 50 g joghurt, fahéj,

Elkészítés: a szedret, áfonyát, málnát és az epret keverjük össze a narancslével. A sárgabarackot vágjuk szeletekre, a kiwit és a sárgadinnyét kockákra és locsoljuk meg azokat a citromlével. Az összes gyümölcsöt rétegezzük egy üvegpohárba, öntsük rá a joghurtot és szórjuk meg fahéjjal.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

1 adag: 200 kcal

HÁZI ŐSZIBARACK SORBET

Hozzávalók 1 adaghoz: 1 nagy érett őszibarack, 1 szál citromfű, 1 ek. agavé szirup, 1 ek. lime leve, 1 ek. lime héja

Elkészítés: az őszibarackot feldaraboljuk és kb. 3 órára mélyhűtőbe rakjuk. Finomra vágjuk a citromfüvet, pár darabot félrerakunk a díszítéshez belőle. A mélyhűtött barackot turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk az agavé szirupot, a citromfüvet, a lime levét és héját, majd finomra pürésítjük az egészet. Azonnal pohárba töltjük, a citromfűvel és a maradék lime héjjal díszítjük.

Elkészítési idő: 30 perc + 3 óra hűtési idő

1 adag: 110 kcal





 





Ezeket olvastad már?
Ezt mindenki elrontja: rossz reggeli szokásról rántotta le a leplet az orvos

Ezt mindenki elrontja: rossz reggeli szokásról rántotta le a leplet az orvos

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás