RETRO RÁDIÓ

Cukormentes, egészséges és finom – online főzősulit indít a Civilút Alapítvány





Milyen ételeket készíthetünk gyorsan, finom és olcsó alapanyagokból, amit ráadásul cukorbetegek is fogyaszthatnak? Erre a kérdésre válaszol Vrábel Kriszta gasztroblogger a Civilút Alapítvány online főzősulijában, amit a Sportos Cukorbetegek Egyesületével együttműködve készítettek el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.13.
gasztronómia

Nagyszerű segítséget kapnak a cukorbeteg gyermekeket nevelő családok, de tulajdonképpen mindenki, aki szeretne egészségesebben táplálkozni, a Szeretettől Édes Főzősuli néven induló programtól. A Civilút Alapítvány által indított kezdeményezés során augusztus 13-ától hetente tesznek közzé egy-egy videót. Vrábel Krisztának, aki állandó séfje lesz a videóknak, besegítenek majd diabéteszes gyerekek is. A Szeretettől Édes Főzősuli 10+1 videóból áll.

Ma Magyarországon minden 12. ember cukorbeteg, és ez a szám sajnos évről évre nő. Ezért is fontos, hogy már kisgyermekkorban megismerkedjenek a gyerekek az egészséges ételekkel és megtanulják: cukor nélkül is lehet finomakat enni.

- A főzősuli is az egyéni és a társadalmi felelősségvállalásra hívja fel a figyelmet, de a szándékot szeretnénk cselekvéssé alakítani – mondta lapunknak Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumi tagja. - Célunk, hogy a civilszervezeteket összekössük a tudományos élet szereplőivel, döntéshozókkal, szakértőkkel. Új programunkat a Sportos Cukorbetegek

Fotó: Metropol

Egyesületével, szakértőkkel, dietetikussal és gasztrobloggerünkkel mutatjuk be, és együttműködünk más családszervezetekkel is.

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete kifejezetten az egyes típusú cukorbetegeknek és családjuknak nyújt támogató hátteret.

- Mi a cukorbetegségre nem betegségként gondolunk, hanem állapotként, ezért szívesebben nevezzük magunkat sportos cukrosoknak – mondta Bosev Edina, a Sportos Cukorbetegek Egyesületének alelnöke, aki maga is érintett: a kisfia diabéteszes. - Sorozatunkban egyes típusú diabéteszes gyerekek is segítenek Krisztának és a szemfülesek észrevehetik egy-egy képkockán a vércukormérő szenzort vagy az inzulinpumpát. Fontos, hogy ezek a gyerekek már kis korukban azt tanulják meg, hogy ők egészségesek, de nem ehetnek bármit és tudják, hogy miből mennyit fogyaszthatnak.

Fotó: Metropol

A főzőtanfolyammal azt is szeretnék megmutatni a gyakorlatban, hogy könnyen beszerezhető alapanyagokból gyorsan és egyszerűen elkészíthetők olyan egészséges ételek, amelyeket a gyermekek szívesen fogyasztanak. A kisfilmeket azoknak is ajánlják, akik megelőzésképpen szeretnének egészségesebben táplálkozni.

A Szeretettől Édes Főzősuli 10+1 videója a civilut.hu honlapon érhető el és az alapítvány médiacsatornáin keresztül is követhető.

 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás