Valóra vált rémálom: ugyanazzal a halálos betegséggel küzd egy testvérpár

A két nővérnél néhány év eltéréssel diagnosztizálták a súlyos betegséget.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.10.14.
testvérpár vastagbélrák műtét kórház

Borzasztó diagnózissal kellett szembenéznie egy testvérpárnak New Jerseyben. Eloisa Oquendót és Joyce Melót mindössze pár év eltéréssel, a harmincas éveikben diagnosztizálták vastagbélrákkal.

Ugyanazt a diagnózist kapta a testvérpár / Fotó: GoFundMe

Eloisa Oquendo 2021 februárjában került kórházba súlyos alhasi fájdalmak miatt, ahol egy sürgősségi műtétet követően derült ki, hogy 4. stádiumú vastagbélrákja van. Pár évvel később, idén márciusban a testvérénél, Joyce Melónál is ezt a betegséget diagnosztizálták egy rutin vakbéleltávolító műtét után. Kezdetben úgy tűnt, nála a rák még csak az 1. stádiumban jár, később azonban továbbterjedt a nő tüdejére, majd ezt követően azt a szörnyű hírt közölték vele, hogy immár ő is 4. stádiumú rákban szenved.

Mekkora az esélye annak, hogy két nővért egymás után diagnosztizálnak ugyanazzal a betegséggel, ami szinte ismeretlen?

- tette fel a kérdést Oquendo, aki ugyan korábban remisszióba került, ám az év elején a rák visszatért. Testvére, Melo most arra készül, hogy 12 kemoterápián és műtéten essen át, azonban a biztosítása nem fedezi a kezeléseket, ezért a család egy GoFundMe-oldallal igyekszik őt támogatni az orvosi költségek kifizetésében.

Jelenleg mindkét nővér kezelés alatt áll: a helyzetük ugyan hihetetlenül nehéz, az egyik nővér, Melo elmondása szerint azonban sikerült erőt találniuk magukban ahhoz, hogy talpon bírjanak maradni.

Soha nem tudhatod, mennyire erős vagy, amíg szembe nem nézel életed legnagyobb csatájával

- magyarázta el a nő, a Unilad beszámolója szerint. 

Ugyan az orvosok nem találtak okot arra, hogy miért diagnosztizálták mindkét nővérnél ugyanazt a betegséget, a Mayo Clinic állítása szerint, ha egy családban előfordult már vastagbélrák, az 5-15 százalékkal növelheti a betegség kialakulásának kockázatát. Amennyiben a rákban szenvedő rokon 50 év alatti, akkor a kockázat még magasabb.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás