Elképesztő döntés: ezt választják a gyógyíthatatlan ikrek az igazságtalanság feletti harag helyett

Édesanyjuktól örökölték a betegséget, akit már eltemettek.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.10.03.
Módosítva: 2024.10.03.
diagnózis testvérpár demencia

Hatalmas csapást jelentett egy testvérpár, Jordan és Cian Adams számára az, amikor 2010-ben aggasztó változásra figyeltek fel az édesanyjuk viselkedésében. Több téves diagnózist követően kiderült, hogy a nő frontotemporális demenciában szenved, akárcsak a világhírű színész, Bruce Willis. A két, 28 és 23 éves fiatal férfi az egyesült királyságbeli Worcestershire-ból akkor még nem is sejtette, egy nap náluk ugyanezt a betegséget diagnosztizálják majd.

Fájdalmas diagnózist állapított meg az orvos (Fotó: Pexels/Karolina Grabowska – Képünk illusztráció)

Az orvosok közölték a családdal, hogy az édesanya, Geraldine betegsége halálos, az állapota pedig néhány éven belül tovább fog romlani. A nő végül 2016-ban hunyt el, mindössze 52 évesen. Mivel az állapot örökletes, Kennedy, Cian és Jordan húga úgy döntött, teszteli magát, és megnyugtató eredményt kapott. A két fiú pár évvel később követte a példáját, ám ők azzal szembesültek, hogy ugyanazzal a betegséggel kell együtt élniük, mint korábban az édesanyjuknak, és ami idővel memóriavesztéshez vezet, továbbá viselkedésbeli változásokkal, a beszéd- és nyelvi képességek, valamint a mobilitás hanyatlásával jár együtt. A tünetek valószínűleg a 40-es éveik elején jelentkeznek majd, a diagnózistól számított 10 éven belül pedig mindketten életüket vesztik.

Jordan elmondása szerint bár a diagnózis egyenlő a halálos ítéletükkel, a testvérével igyekeznek pozitívak maradni és a lehető legtöbbet kihozni a hátralévő idejükből. 

Mindannyian átéltük a mély depressziót, a növekvő szorongást és az igazságtalanság túláradó haragját. Miért éppen mi? De ahelyett, hogy az önsajnálatban fetrengenénk, Cian, akárcsak én, meghozta azt a döntést, hogy ebből a fájdalomból erőt merít, és nem is lehetnék büszkébb arra, ahogyan reagált

– tette hozzá Jordan, aki a testvérével jelenleg igyekszik pénzt gyűjteni, annak érdekében, hogy támogassák a kutatásokat, amelyek, reményeik szerint, egy nap gyógymódot találnak erre a betegségre – írja a Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás