Meghalt a Csillag születik című mozifilm sztárja

A színész és zeneszerző 88 évet élt.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.09.30. 11:30
Kris Kristofferson tragédia gyász

Újabb tragédia érte a színészvilágot. Dame Maggie Smith halálát követően ugyanis a hétvégén, 88 éves korában meghalt a Csillag születik című mozifilm sztárja, Kris Kristofferson. A színész és countryzenész otthonában, családja körében hunyt el. Halálának hírét közleményben erősítették meg. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Elhunyt a híres színész és zenész, Kris Kristofferson (Fotó: unsplash)

Elképesztő, hat évtizedes karrierje során játszott többek között a Konvoj című road-movie-ban, a képregényadaptációs Penge-trilógiában és A fiók című thrillerben. Jelölték Oscar-díjra és több Grammy-díjjal, köztük egy életműdíjjal jutalmazták a munkáját. 

Rengetegen gyászolják őt. Többek között Barbra Streisand is. A művésznő megható Instagram-posztban búcsúzott a kollégájától, akiről mint írja, már az első pillanatban tudta, milyen kivételes tehetség. 

Már amikor első alkalommal láttam Krist fellépni a Troubadour clubban Los Angelesben, már akkor tudtam, ő különleges. Cipő nélkül, egy szál gitárral... egyből tudtam, hogy tökéletes választás lenne ő ahhoz a dalhoz, amit épp írtam. Végül a Csillag születikben el is énekeltük azt közösen

– írja hozzátéve, hogy legutóbb 2019-ben dolgoztak együtt, de Kris kisugárzása – 83 éves kora ellenére is – ugyanolyan varázslatos volt, hogy lehengerelte a közönséget.

Streisand és Kristofferson Evergreen című duettje végül Oscar-díjat is kapott. Szeretett feleségét, nyolc gyermekét és hét unokáját hagyta hátra.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás