„Ez valóban megtörténik?” – egy éve maradt hátra a fejfájós férfinak

Eleinte az orvosok sem gondolták, hogy ekkora a baj. A férfi mindenesetre próbál pozitívan tekinteni a jövőbe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.02.
agydaganat prognózis tünetek

Egy 42 éves, egykori tengerészgyalogosnál halálos agydaganatot diagnosztizáltak. James Greenwood a múlni nem akaró fejfájását eleinte a túl sok képernyő előtt töltött időre fogta. Mint kiderült, a férfinak egy éve van hátra.

A walesi férfi májusban kezdett szédülni és „állandó, tompa fejfájást” érezni. Kétszer járt a háziorvosánál, aki megerősítette, hogy a problémája valószínűleg a szemfáradtság és a dehidratáltság következménye, mivel ekkor már James egy ingatlanos cégnél dolgozott, és sokat ült képernyő előtt. Csakhogy egy hónap sem telt el, és James már elviselhetetlen fejfájást tapasztalt, ami miatt a sürgősségire ment, és további vizsgálatokat kért.

Az orvosok egy dió nagyságú, negyedik stádiumú glioblastómát – a leggyorsabban növekvő és leghalálosabb agydaganatot – találtak nála, és 12-18 hónapos túlélési esélyt adtak neki. James agyműtéten is átesett, majd kemoterápiás és sugárkezelést kapott. Most arra vár, hogy kiderüljön, javított-e a kezelés a prognózisán, mielőtt október végén egy intenzívebb kemoterápiás kezelésbe kezdene – írja a Daily Mail.

Sokan, én is hiszek abban, hogy a pozitív hozzáállás sokat segíthet a betegségekkel szembeni küzdelemben. Nem tudom elképzelni, hogy másképp kezeljem ezt

– nyilatkozta James, hozzátéve, hogy a pozitív hozzáállása nagyrészt a tengerészgyalogosoknál kapott kiképzésnek köszönhető. 

Vannak napok, amikor meg kell csípni magad, mert elgondolkodsz, hogy ez valóban megtörténik-e. A hír fogadása hihetetlenül nehéz, és az első időszak sokkoló, de utána kénytelen vagy feldolgozni, és megpróbálod a jót kihozni belőle

– tette hozzá a férfi, aki nem adta fel a reményt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás