Most érkezett: két hónappal a rákdiagnózisa után elhunyt a világhírű színész

Az Amerikai Horror Story sztárja mindössze 48 éves volt.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.10.01. 13:20
Módosítva: 2024.10.01. 14:47
Gavin Creel betegség gyász búcsú

Dráma hírek érkeztek a tengerentúlról. Az amerikai színész, Gavin Creel ugyanis mindössze két hónappal azután veszítette életét, hogy nyilvánosságra hozta, hogy rákos megbetegedéssel küzd. Az Amerikai Horror Story című sorozat és a Broadway sztárja azonnal megkezdte a gyógyszeres kezeléseket, azonban az élettársa nyilatkozata szerint egyre csak romlott az állapota, majd szeptember 30-án belehalt a betegség szövődményeibe. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Két hónap alatt vitte magával a betegség a népszerű színészt /Fotó: unsplash.com

A Life.hu számolt be róla, hogy Gavinnál a rák egyik ritka és agresszív formáját a perifériás ideghüvely szarkómát diagnosztizálták a nyár végén. Bár kezdetben bevonult a színész a New York-i Memorial Sloan Kettering kórházba, nem tudtak már rajta érdemben segíteni, és néhány hét után otthonában részesítették hospice-ellátásban. 

A lap arról is írt, hogy a televíziós sorozatok mellett a színpadon érezte magát igazán otthon Gavin, és számos darabban szerepelt. Pályafutása során számos alkalommal lépett fel a Broadwayn, és a 2002-es Thoroughly Modern Millie című előadásban való debütálását követően Tony-díjra jelölték. Az American Horror Stories minisorozatban Troy szerepében hatalmas új rajongótáborra tett szert. Bár az Egyesült Államokban szerzett magának nevet, Gavin az Egyesült Királyságban is sikert aratott: 2012 és 2015 között A Mormon könyve-filmekben játszotta Elder Price-t. Ezért a szerepért a rangos Olivier-díjat is bezsebelte. 2017-ben Tony-díjat kapott, amiért Corneliust alakította a Hello, Dolly! című Broadway-előadásban a legendás énekesnő és színésznő, Bette Midler oldalán.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás