„Azt hittem egy krémtől vörös a lábam, de halálos diagnózist kaptam”

A 27 éves nő nem gondolta, hogy az olykor jelentkező kiütések ilyen súlyos bajt jelenthetnek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.14.
Módosítva: 2024.10.14.
diagnózis kiütés daganat

Egy 27 éves brit nő, Jessica Hamersley arra figyelt fel, hogy egy piros folt jelent a bal lábszárán, amely olykor eltűnt és újra előjött. Úgy gondolta, hogy ez csak ekcéma lehet, az ezzel járó lüktető érzésért pedig az illatosított hidratálókrémet okolta

Vőlegénye, William Webber unszolására végül felkereste háziorvosát, aki úgy vélte, a kiütés kapcsolatban állhat a fogamzásgátló tablettájával. Ám hiába próbált ki egy másik gyógyszert, a folt nem tűnt el, ezért októberben több vizsgálaton is átesett. A röntgenvizsgálat ekkor egy daganatot mutatott ki a mellkasában.

Több biopszia után végül egy műtét során eltávolították a daganatot, és 2024 februárjában úgynevezett Hodgkin-limfómát, a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzását diagnosztizáltak nála. Az orvosok szerint a daganat legalább hat hónapja, de akár egy éve is növekedhetett, és több mint 15 centisre nőtt. Az orvosok figyelmeztették, hogy ha később fedezik fel a betegséget, a daganat nyomása súlyos szívproblémákat okozott volna.

Szerencsére Jessica kemoterápiás kezelése sikeres volt, és 2024 augusztusában rákmentesnek nyilvánították. Történetét azért osztja meg, hogy másokat is arra ösztönözzön, hasonló tünetek jelentkezése esetén vizsgáltassák ki magukat – írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás