„Túl kell élnem” – csak a karja fájt a várandós nőnek, halálos daganatot találtak nála

A 31 éves nőt különféle magyarázatokkal nyugtatták, így csak gyermeke születése után derült ki, mekkora a baj.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.09. 08:00
Módosítva: 2024.10.09. 13:33
fájdalom várandós nő daganat

Amikor Jessica Lane terhessége ötödik hónapjában járt, az orvosok azt mondták neki, hogy a vállában és karjában érzett fájdalom valószínűleg a növekvő baba által okozott terhelés miatt van. Azonban öt héttel a szülés után, egy fájdalmas „roppanás” következtében, amikor az autósülést próbálta beállítani újszülött fia számára, kiderült az igazság.

Jessica 31 évesen osteosarcomában szenvedett, amely az egyik leghalálosabb csontdaganat – csak a betegek fele marad életben öt évvel a diagnózis után. Sok páciensnél, mint Jessicánál is, akkor fedezik fel a betegséget, amikor egy csont eltörik a daganat nyomására. Az ő esetében a diagnózis azt jelentette, hogy a karját amputálni kell, így volt megmenthető az élete.

A fájdalom első jelei 2022 márciusában jelentkeztek. Orvoshoz fordult, de azt mondták neki, hogy valószínűleg izomfájdalom kínozza, ami a terhesség következtében alakult ki, és a szülés után elmúlik. A fájdalom azonban enyhült, és bár azt hitték, hogy csak izomhúzódása van, egy későbbi röntgenvizsgálat kimutatta, hogy a felkarcsontja egy 13 centis daganat nyomása miatt tört el. 2022 szeptemberében diagnosztizálták nála az osteosarcomát, a csontok képződéséért felelős sejtekből kiinduló rosszindulatú csontdaganatot.

Túl kell élnem ezt, van otthon egy fiam

– ez volt Jessica első gondolata a diagnózis hallatán. Az orvosok kemoterápiára küldték, ami legyengítette, emellett életveszélyes szepszissel is küzdött. Ezenkívül további daganatokat is felfedeztek a karjában, ami miatt az orvosok 2023 májusában úgy döntöttek, hogy az életmentés érdekében amputációra van szükség.
A beavatkozás sikeres volt, és bár Jessica továbbra is érez fantomfájdalmakat, mostanra sokkal jobban van. Most a csontdaganatos betegségekre akarja felhívni az emberek figyelmét, hogy a lehető legtöbben kapjanak időben segítséget. Jessica elmondása szerint az egész folyamat megerősítette őt, és ráébresztette, milyen értékes az élet – írja a Dail Mail.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás