Apró kézmozdulat jelezte, halálos betegséget diagnosztizáltak a babánál

Az édesanyát aggasztotta, hogy az újszülött körkörös mozdulatokat végez a karjával. Akkor még ő sem gondolta, hogy ilyen nagy a baj!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.23. 17:30
genetikai betegség diagnózis baba

Az orvosok azzal törték össze a 39 éves édesanya, Hannah Murphy és férje, Chris Murphy szívét, hogy közölték velük: lányuk, Molly soha nem fog járni vagy beszélni, és csak rövid ideig fog élni. Molly Murphy most négy éves, a kitartó kislány szépen fejlődik.

kisbaba, baba, lövés
A kislány betegsége néhány nappal a születése után nyilvánvalóvá vált (Fotó: unsplash.com – Képünk illusztráció)

Molly állandóan nevet, amikor valamit viccesnek talál. Imádja a tengert, a szánkózást és a gokartozást

– nyilatkozta a brit kislány édesanyja, akinek, „tankönyvszerű” volt a terhessége, azonban néhány héttel Molly születése után PDH-t diagnosztizáltak nála. Ez a ritka genetikai kór a mitokondriális betegségek közé tartozik, amely a szervezetben tejsav felhalmozódását okozza. A kór az energiatermelés zavarához vezet, ami életveszélyes lehet, de neurológiai problémákat is előidéz, továbbá késleltetheti a fizikai és mentális fejlődést.

A szülés után minden rendben ment, de ez az idilli állapot csak néhány napig tartott. Hannah azt vette észre az újszülöttnél, hogy apró körkörös mozdulatokat tesz a karjaivalírja a Mirror.

Olyan volt, mintha kis köröket rajzolna. Ahogy teltek a napok, ez furcsa lett. Nehezen ment a szoptatás, és észrevettem, hogy apró rángásokat is produkál

– nyilatkozta Hannah, aki öt nappal a kislány születése után fordult orvoshoz. 

Visszamentünk a teszteredményekért, és az orvos elmondta, hogy genetikai betegsége van, amelyre nincs gyógymód, az esélyei nagyon rosszak. Azt mondták, Molly soha nem fog beszélni vagy járni, és valószínűleg csak rövid ideig él majd

– tette hozzá az anyuka, aki reménykedik gyermeke felépülésében, Molly ugyanis ügyes és kitartó kislány, nagyon jó kognitív képességekkel. 

Ha próbált felülni és elbukott, újra és újra megpróbálta. Mindenben ilyen. Most már kúszik, mond néhány szót, de jól kommunikál jelnyelvvel, és lépéseket tesz a járókeretével.

– fejtette ki az édesanya. Molly speciális diétát követ, ami segít neki energiát adni. Fejlődésével az orvosokat is meglepte, és bár azt nem tudni pontosan, mit hoz a jövő, a kislány folyamatosan új készségeket sajátít el, ami reményt ad a családjának.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás