Sokkoló diagnózist kapott egy férfi: 20 éve élt tudtán kívül a veszélyes kórral – Tetoválás okozhatta a bajt

Az illető most arra biztat másokat, teszteltessék magukat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.19. 17:30
betegség fertőzés diagnózis tetoválás

Egy walesi férfi eleinte azt hitte, hogy valamilyen mellkasi fertőzést kapott. Ám később az orvosoktól egy lesújtó diagnózist kapott, ami teljesen megváltoztatta az életét.

páciens, beteg, kórház
Lesújtó diagnózist kapott az orvosoktól egy férfi / Fotó: unsplash.com – Képünk illusztráció

Amikor Andrew Eadie 2022 áprilisában felkereste a háziorvost egy feltételezett mellkasi fertőzéssel, el sem tudta képzelni, mi fog ezután történni. Az egykori sebészt a Walesi Egyetemi Kórházba utalták, miután orvosa megosztotta aggodalmát a gyomrán található jelentős duzzanatról.

Egy sor vérvizsgálat után Andrew azt a megsemmisítő hírt kapta, hogy hepatitis C okozta májcirrózisban szenved, amellyel az elmúlt két évtizedben együtt élt anélkül, hogy tudta volna.

A gyakran „néma gyilkosnak” nevezett hepatitis C akár több évig észrevétlen maradhat, amíg az érintetteknél olyan betegségeket diagnosztizálnak, mint a májzsugor, a végstádiumú májbetegség és néha még a májrák is. Ennek a betegségnek általában nincsenek észrevehető jelei a későbbi stádiumokig, és gyakran olyan általános tünetekről van szó, mint az állandó fáradtságérzet, étvágytalanság, gyomorfájás és a hányinger.

Andrew esetében úgy vélik, hogy körülbelül 20 évvel ezelőtt kaphatta el a betegséget, miután tetoválást csináltatott a jobb karjára, és a betegség azóta is a szervezetében lappangott.

Egyszerűen gyomorforgató sokként ért minket a hír. Hallottam már korábban is a hepatitis C-ről, de nem sokat tudtam róla, hogy hogyan hat az emberekre, vagy hogy egyáltalán hogyan lehet azt elkapni

– mondta a férfi felesége, Julie a Cardiff and Vale University Health Boardnak, majd hozzátette, hogy tetoválópisztolyból származó fertőzött vér idézhette elő a betegséget.

Szerencsére Andrew a szigorú gyógyszeres kezelés után, amely nyolc hét után megszüntette a fertőzést, felépült. Az ijedtségét követően a férfi most másokat is arra buzdít, hogy vizsgáltassák meg magukat, ha attól tartanak, hogy megfertőződhettek – írja a Ladbible.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás