Három hetesen súlyos fertőzést kapott el Henrietta: „Nem tudtam megölelni a sok cső miatt”

Egyetlen védőoltással elkerülhető lett volna Henrietta élet-halál harca. Zokogva mesélt anyukája a legnehezebb pillanatokról.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.27.
Henrietta megbetegedett fertőzés

Egy édesanyának élete legboldogabb időszakából valóságos rémálom lett. Alice Cook lánya, Henrietta mindössze háromhetes korában súlyosan megbetegedett egy légúti szinciális vírusban (RSV).

Fotó: Pexels/Karolina Grabowska (Képünk illusztráció)

A kisbaba kórházi kezelésre szorult, pedig a megpróbáltatásait egy egyszerű vakcina megelőzhette volna. Henriettát kórházba szállították, és négy napig lélegeztető- és táplálócsőre kötötték, miután a vírus miatt képtelen volt az alapvető életfunkciókra.

„Henrietta kórházba kerülése annyira ijesztő volt, és nem kívánom más családnak, hogy átmenjen azon, amin mi” - mondta a Bathban élő Alice.

„Annyira fáradtnak és zaklatottnak éreztem magam. Szörnyű volt, hogy még csak meg sem tudtam ölelni Henriettát a sok cső miatt. Mivel az RSV-re nem lehet gyógyszert adni, tehetetlennek éreztem magam, és tényleg csak arra kellett várni, hogy vajon felépül-e” - emlékezett vissza a nehézségekre az édesanya.

Kilenc hónap elteltével Henrietta már boldog és egészséges baba, de élete első néhány hete hihetetlenül kemény volt, és nem olyan, mint amilyennek Alice újszülöttje érkezése utáni időszakot elképzelte.

Az RSV a tüdő és a légutak fertőzését okozza. Egészséges felnőtteknél és idősebb gyermekeknél jellemzően megfázáshoz hasonló tüneteket okoz. A csecsemőket azonban az RSV súlyos fertőzés veszélye fenyegeti, és különösen a téli hónapokban kórházi felvételre szorulhatnak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás